Son dakika haberi: Süper Lig'de flaş istifa! Göztepe Başkanı Mehmet Sepil görevi bıraktı

Son dakika haberi: Spor Toto Süper Lig'de son olarak evinde Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 yenilerek kümede kalma umutlarını büyük ölçüde azaltan Göztepe'de flaş bir gelişme yaşandı. Kulübün 2014 yılından beri başkanlığını yapan Mehmet Sepil istifa ettiğini açıkladı. Göztepe, 7 Mart'ta teknik direktör Nestor El Maestro ile yollarını ayırmıştı.

AA-DHA

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin Kulüp Başkanı Mehmet Sepil, görevinden ayrıldı.

Sepil, yaptığı yazılı açıklamada, 8 yıldır kulüp başkanlığı görevi yaptığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

Büyük bir onurla yürüttüğüm Göztepe Spor Kulübü başkanlık görevimden ve yönetim kurulu başkanlığı görevimden bugün itibarıyla istifa ettim. Göztepe Spor Kulübünün sorumluluklarını devralacak yeni bir yönetim oluşmasında tek önceliğim ve hassasiyetim, kulübümüzü yeni bir heyecanla şu an bulunduğu konumdan daha iyi noktalara getirebilecek olmasıdır.

FUTBOLCULARA VEDA ETTİ

Kulübü devredeceğiyle ilgili iddialar merak uyandıran Sepil'in oyuncularla yaptığı toplantıda buna da değinip, "Değerli oyuncu kardeşlerim. Kamuoyuna paylaştığım gibi 8 yıldır büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm başkanlık görevimden istifa ettim. Göztepe yönetimini emin ellere teslim edene kadar 8 yıldır olduğu gibi maddi ve manevi tüm yükümlülüklerimi ve sözlerimi yerine getireceğim. Oynayacağımız 8 kritik haftada hep birlikte Göztepe'ye yakışır şekilde mücadele edip, Göztepe'mizi bu süreçten çıkaracağınıza inanıyor ve sizlere güveniyorum. Bu Göztepe ile yaşadığım 8 yıllık başkanlık döneminde bana verilecek en büyük ödül olacaktır." ifadelerini kullandığı bildirildi.

GÖZTEPE'YE DAMGASINI VURDU

Altınbaş Holding'ten devraldığı Göztepe'de 2014 yılından bu yana başkanlık yapan Mehmet Sepil döneminde İzmir ekibi, 2. Lig'den 14 yıl sonra Süper Lig'e döndü ve 5 sezondur bu ligde yer alıyor. Sarı-kırmızılılar, bu süreçte Gürsel Aksel Stadı ve Urla Adnan Süvari Tesisleri'ne kavuştu. Daha önce de hisse devri iddialarının ortaya çıktığı Göztepe'de Sepil'in kulüpteki hisselerinin satışı ile ilgili görüşmeler yaptığı iddia edilmişti.

Gürsel Aksel Stadı

KATAR İDDİASI GÜNDEMDEYDİ

Yaklaşık 2 sene önce Katarlı yatırımcıların gözünü Göztepe'ye diktiği, dev sermayeli bir şirketin sarı-kırmızlı kulübü satın almak için araştırmalarını tamamladığı, konuşulan rakamın 100-150 milyon dolar arasında olduğu basına yansımıştı.

Urla Adnan Süvari Tesisleri

"İYİ BİR YATIRIMCI BULURSAM DEĞERLENDİRECEĞİM"

2020 Ağustos'unda bir televizyon kanalında canlı yayında açıklamalarda bulunan Mehmet Sepil, "Dünyada futbolda yabancı yatırımcıyı çekemeyen tek ülke biziz. Bunun en büyük sebebi kulüplerin ekonomileri. Sürekli zarar eden bir yere yatırım yapılmaz. Pandemi sonrası Avrupa'da birçok kulübe yeni yatırımcılar geliyor. Bunun en son örneğini İtalya'da Roma'da gördük. Yabancı yatırımcılardan Göztepe'ye bir ilgi var. Göztepe'ye bu ilginin olması taraftarı, camiası, yapısıyla son derece doğal. Ben Göztepe'yi taraftarı olduğum için devraldım. Benim hayalimdekinin daha iyisini yapacak bir yatırımın Göztepe'ye geldiğini görürsem tabii bu yatırımı kesinlikle değerlendireceğim. Bunun ihtimali var ve yüksek bir ihtimal. Biz Göztepe olarak bunu başarırsak o zaman benzeri yabancı yatırımcıları getirmek için diğer kulüpler de kendine bakacak." demişti.

"ÖNEMLİ FONLAR VE GRUPLAR İLGİLENİYOR"

"Şu an bitmiş, sonuca yakın henüz bir şey yok. Olduğu zaman ilk camiam ile paylaşacağım, ilk onların görüşünü alırım." diyen Sepil, şunları kaydetmişti:

Kendi iş hayatımda daha önce de bu tip görüşmeleri yürüttüm. Önemli fonlar ve gruplar ilgileniyor. Eğer olursa Göztepe için çok iyi olacak, Türk futbolu için çok iyi olacak. Bunun takibini profesyonel bir şekilde sürdüreceğiz ama aynı zamanda hayat devam ediyor, yakında lig başlıyor, taraftarımız endişeleniyor. En iyi şekilde, geçmişte aldığımız derslerden de faydalanarak önümüzdeki sezonun planlamasını yapacağız. Takımdan birçok oyuncu ayrıldı. Atanımız, tutanımız gitti. Bizde meşhur atanlarla tutanlar oluyor. Birçok pozisyona transfer yapacağız. Türk futbolu çok değişik, çok maçlı, çok zor bir seneyi yaşayacak. Bu süreçte en iyisini yapmaya çalışacağız.