Süper Lig 18 takım olacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig'deki takım sayısını 18'e düşüreceklerini söyledi ve “18 takım ideal. 2 sene 4 takım düşürerek tekrar 18 takıma ineceğiz.” dedi.

AKŞAM

TFF Başkanı Nihat Özdemir, dün beIN Sports Haber'e birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Özdemir şunları söyledi: "Bu sene lig 20 takımla oynanacak. 20 takımlı lig zorlu. 38 hafta olacak, 3 maç haftası hafta içinde olacak. 18 takım ideal. 2 sene 4 takım düşürerek tekrar 18 takıma ineceğiz. Bunu planlıyoruz. Çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki yıl Süper Lig ve TFF 1. Lig'den 4'er takım düşürülmesi gibi bir planımız var. 2 yıl içinde liglerin yeniden 18 takımla oynanmasını planlıyoruz. Ağustos ayının ortasında başlatacağımız ligi, kademeli olarak seyircili oynamak istiyoruz. Deplasman bölümüne de belirli oranda seyirci alacağız. Gelecek sezon için alınan bir karar vardı. 14 sözleşme yapabilecek ama en fazla 8 yabancı sahada olacaktı. Kulüplerden talep geldi. Pandemi nedeniyle 1 yıl öteledik bunu. Kulüpler Birliği mektup yazdı, 'Aynen devam etsin' diyor. '14 yabancı olsun' diyor. Yarın öbür gün kararını vereceğiz. Kulüplerle temas halindeyiz. 'Bunu yine uygulamayın, pandemi var, maliyetler artacak, Türk futbolcuların maliyetleri çok yükselecek, biz zaten mali olarak sıkıntıdayız' dediler. Bu öneriyi düşünüyoruz. Süleyman Hurma bana geldi, 'Lütfen el vurma, bu sistem devam etsin' diyor. Oynanan tüm maçlarda yabancı ortalama 7.12."

"KISA SÜRE SONRA"

Özdemir, Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonlukları için yaptığı başvuru hakkında, "İlk müracaatı Fenerbahçe yaptı. Samsun'dan Ankara'ya Eskişehir'e İzmir'e birçok kulüp, bu maddeden istifade etmek için müracaat etti. Yakın bir zamanda en doğru hukuksal kararı vereceğimize inanıyoruz." dedi.

"TAZMİNAT İSTEYECEĞİZ"

Özdemir: "Biz Wembley'de oynanmasına şiddetle karşı çıktık. Bu nedenle maçı Portekiz'e aldı UEFA. 2023 Şampiyonlar Ligi finaline talibiz. Yatırım yaptık. Maliyetimiz var. UEFA'dan tazminat isteyeceğiz. UEFA Başkanı Ceferin, Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. 'Bu finali alıyoruz ama başka finaller vereceğiz' mektubu yazdı."

"MHK DEVAM EDECEK"

Özdemir: "MHK, Disiplin ve Tahkim'den memnunuz. Bu zorlu süreçte çok büyük bir iş başardı MHK. Yeni genel kurula kadar, Hukuk, Disiplin, Tahkim ve MHK ile devam etmek istiyoruz."

"GOL ÇİZGİSİNE HAZIRIZ"

Özdemir: "Gol çizgisi teknolojisi uygulanırsa Avrupa'da, biz de hazırız."