Süper Kupa, sahibini buluyor (Muhtemel 11'ler)

2019-2020 sezonu Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, bugün TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek.

AKŞAM

Koronavirüs pandemisi sebebiyle ertelenen Süper Kupa finalinde bugün Medipol Başakşehir ve Trabzonspor karşı karşıya gelecek. 

Sezon başından bu yana sakatlık sorunuyla uğraşan Medipol Başakehir'de, Süper Kupa maçında da 7 isim sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Uzun süreli sakatlıkları bulunan Caiçara ve Bolingoli dışında Chadli, Giuliano, Edin Visca, İrfan Can Kahveci ve Rafael'in de Trabzon'a karşı forma giymesi beklenmiyor.

Okan Buruk'tan İrfan Can açıklaması

BAKER GERİ DÖNECEK

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde bu sezon 13 maçta 8 galibiyet alan Trabzonspor, Süper Kupa'yı müzesine götürmek istiyor. Karadeniz ekibinde Abdülkadir Ömür'ün sakatlığı bulunuyor. Teknik patron Avcı’nın, ligde son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasındaki 11'inden farklı olarak Başakşehir karşısında sadece Abdulkadir Parmak'ı dinlendirip, bu maçta cezası sona eren Baker'a forma şansı vermesi bekleniyor.

Abdullah Avcı, canlı yayında İrfan Can Kahveci'ye talip oldu!

TRABZONSPOR 8 KEZ KAZANDI 

Süper Kupa'yı en çok kazanan takım 16 kez ile Galatasaray olurken, Fenerbahçe 9, Beşiktaş ve Trabzonspor 8'er kez bu sevinci yaşadı. Başakşehir ise ilk kez Süper Kupa maçına çıkacak.

Alexandru Epureanu: Trabzonspor maçı dönüm noktası olabilir

TECRÜBELİ İSİMLER

Başakşehir'de daha önce Süper Kupa sevinci yaşamış 4 isim bulunuyor. İstanbul ekibinde Mehmet Topal, Volkan Babacan, Mert Günok 2'şer kez, Hasan Ali ise 1 kez Süper Kupa sevinci yaşadı.

Uğurcan Çakır: İyi bir aile olduk. Kupayı istiyoruz

MEDIPOL BAŞAKŞEHİR - TRABZONSPOR

STAT: Atatürk Olimpiyat

SAAT: 20.45

HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu

YAYIN: A Spor

MUHTEMEL 11'LER

BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Uğur Uçar, Epureanu, Duarte, Hasan Ali Kaldırım, Berkay, Mahmut Tekdemir, Aleksic, Deniz Türüç, Crivelli, Demba Ba.

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Serkan Asan, Edgar Ie, Hugo, Marlon, Berat Özdemir, Baker, Abdulkadir Parmak, Ekuban, Nwakaeme, Djaniny.