Süper Kupa Chelsea'nin

UEFA Süper Kupa maçında Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Villarreal karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada uzatma dakikalarında da gol olmayınca kupanın sahibini penaltı atışları belirledi. Penaltılarda rakibine 6-5 üstünlük kuran Chelsea, kupayı müzesine götürdü.

UEFA Süper Kupa'da normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta Villarreal'e penaltı atışlarında 6-5 üstünlük sağlayan Chelsea, şampiyon oldu.

Hızlı başlayan ilk 20 dakikanın ardından dakikalar 27'yi gösterdiğinde Chelsea Havertz'in asistinde Hakim Ziyech'in golüyle öne geçti. Villarreal oyuna dengeyi getirmek istede de bunu ilk yarıda başaramadı ve 45 dakika 1-0'lık Chelsea üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda dengeli giden maçta Chelsea 65. dakikada Kante, Werner ve Zouma'yı kenara alıp Jorginho, Mason Mount ve Christensen'i oyuna aldı. Bu değişikliklere Villarreal Mario Gaspar ve Moi Gomez hamleleriyle cevap verdi ve İspanyol ekibi aradığı golü buldu. 73. dakikada Dia'nın asistinde Gerard Moreno skora dengeyi getirmeyi başardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca uzatmalara geçildi.

İLK 11'LER:

Chelsea: Mendy, Zouma, Chalobah, Rüdiger, Kante, Kovacic, Hudson-Odoi, Ziyech, Havertz, Alonso, Werner

Villarreal: Asenjo, Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza, Trigueros, Capoue, Moreno, Pino, Dia, Moreno

Goller: Dk.27 Hakim Ziyech, Dk.73 Moreno