Süper heyecan

Rize ve Pendik'ten biri doğrudan çıkacak. Diğeri Göztepe ile birlikte Play-Off finaline kalma hesabı yapacak. 4, 5, 6 ve 7. sırada yer alacak takımlar ise Play-Off'a kalacak.

Süper Lig'in 37. haftasında dün birbirinden önemli maçlar oynandı. Kazanması durumunda Süper Lig'e çıkacak Rize, Göztepe ile 3-3 berabere kaldı ve Süper Lig'e çıkma şansını son maça bıraktı. Rize son haftada oynayacağı Altınordu maçında 1 puan alması durumunda hedefine ulaşacak. Pendik, Bandırma'yı geriden gelerek 2-1 mağlup etti ve Rize'nin puan kaybetmesiyle birlikte Süper Lig'e direkt yükselme umutlarını son haftaya taşıdı. Küme düşme hattında da işler karıştı. Erzurum'un Altınordu'yu 1-0 mağlup etmesi, G.Birliği'nin de evinde Sakarya'yı 2-1'lik skorla yenmesinin ardından 1. Lig'de Denizli'den sonra lige veda edecek ikinci takım son haftada belli olacak.

İŞTE KURAL

Ligi ilk 2 sırada bitirenler Süper Lig'e yükselir. 3. olan takım doğrudan Play-Off finaline kalma hakkı elde eder. 4, 5, 6, 7. sıradaki takımlar finalin ikinci takımı olmak için tek maçlı eleminasyon sistemine göre 4 ve 5. olan takımların sahasında karşılaşır. Kazanan takımlar ilk maçı ligi daha üst sırada bitiren takımın sahasında oynamak üzere çift maçlı eleminasyon sistemine göre karşılaşır. Kazanan ikinci finalist olur. Final tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanır, kazanan Süper Lig'e yükselen 3. takım olur.