Sultanların altın günü

Yarı finalde son Avrupa şampiyonunu saf dışı bırakan Filenin Sultanları, bugün Boskovic'li Sırbistan ile parkede altın madalya savaşı verecek. Brüksel'de oynanacak tarihi final, saat 21.00'de başlayacak.

AKŞAM SPOR

Milletler Ligi şampiyonu, dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımımız, gözünü bir altın madalyaya daha dikti. Belçika'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında rakiplerini tek tek devirerek finale çıkan Filenin Sultanları, altın madalyayı kazanmak için bugün Sırbistan ile kozlarını paylaşacak.

Son Avrupa şampiyonu İtalya'yı muhteşem bir geri dönüşle, 3-2'lik skorla mağlup eden Sultanlar, süperstar Tijana Boskovic'in oynadığı Sırbistan'ı da yenip üst üste 2'nci altın madalyayı getirmek istiyor. Finaldeki rakibimiz Sırbistan, yarı finalde İtalya'ya göre çok daha zayıf bir takım olan Hollanda'yı 25-21, 15- 25, 25-22 ve 25-21'lik setlerle 3-1 mağlup etti. Son 16'da İsveç, çeyrek finalde ise Çekya'yı elediler.

Biz ise Belçika, Polonya, İtalya gibi çok daha dişli takımları saf dışı bırakıp finale çıktık. Stysiak, Wolosz gibi yıldızların oynadığı Polonya'yı set vermeden 3-0 mağlup ettik. Sırbistan maçında favori gösterilen Filenin Sultanları, bu kez Boskovic'e önlem almaya çalışacak. Şu anda VakıfBank'ta görev yapan ve uzun yıllar A Milli Kadın Voleybol Takımımızı çalıştıran İtalyan başantrenör Giovanni Guidetti, bugün Sırbistan'ın başında rakibimiz olacak.

En önemli kozu ise Eczacıbaşı'nda forma giyen pasör çaprazı Tijana Boskovic. Rakibimizde bizi yakından tanıyan çok fazla isim var. Ancak bizim hocamız Daniele Santarelli de geçen sene Sırbistan'ı çalıştırmıştı. Filenin Sultanları, altın madalyayı alabilmek için 'dostları' mağlup etmek zorunda...

'KOMŞU'YU ÜZDÜK: 3-1

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonası üçüncü maçında Yunanistan'ı 3-1 mağlup etti. 22-25, 26-24, 25-19 ve 25-23'lük setlerle karşılaşmayı Türkiye kazandı. İlk 2 maçta kaybeden Filenin Efeleri, komşu ülke karşısında şampiyonadaki şanssızlığını kırdı.