Sultanlar tarih yazdı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Tokyo 2020'de çeyrek finalde... Filenin Sultanları, Olimpiyat Oyunları'ndaki dördüncü maçında Arjantin'i 25-23, 25-20 ve 25-18'lik setlerle 3-0 yendi. Kızlarımız bu sonuçla tarihinde ilk kez son 8'e adını yazdırdı.

AKŞAM

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'ndaki dördüncü maçında A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dün Arjantin'le karşılaştı. Maça servis hatalarıyla başlayan Filenin Sultanları, 5-2 geriye düşse de Zehra ve Hande'nin blok sayılarıyla 10-9 öne geçti. Setin sonlarına doğru Arjantin, üst üste sayılar bulsa da milliler, seti 25-23 kazandı. İkinci setin başında da Sultanların hataları devam etti. Oyunun ortalarına doğru üstünlüğü ele geçiren milliler bu seti de 25-20 önde bitirdi.

Gururumuz Mete Gazoz

SON RAKİP RUSYA

Üçüncü sete 3-0 geride başlayan Filenin Sultanları, çabuk toparlandı ve üst üste aldığı sayılarla öne geçmeyi başardı. Özellikle Eda ile çaprazdan sayılar bulan milliler, seti 25-18, maçı ise 3-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. 2012 Londra Olimpiyatları'nda ilk kez mücadele eden Türkiye, Tokyo 2020'de ise ilk kez oyunlarda çeyrek finale çıktı. A Milli Takımımız, B Grubu'ndaki son maçını yarın Rusya Olimpiyat Komitesi ile yapacak.

Ersu Şaşma'dan bir ilk

"DUALARIMIZI GÖNDERİYORUZ"

A Milli Kadın Voleybol Takımımız'ın antrenörü Giovanni Guidetti, yaşanan yangın felaketinden dolayı çok üzgün olduklarını söyledi: "Belki en iyi maçımız değildi ama hedefimize ulaştık. Türk voleybolu için tarihi bir sonuç. Türkiye'deki olaylardan dolayı oyuncular ve biz çok üzgünüz. Toprak ölüyor, canlılar ölüyor. İnsanlardan da can kaybı oldu. Bütün Türkiye'ye dualarımızı gönderiyoruz. Şu an buradayız ve ne yazık ki bir şey yapamıyoruz. Tek yapacağımız voleybolda başarılı olmak ve Türk halkına 2 saat bile olsa güzel vakit geçirtmek."

"GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ"

Kaptan Eda Erdem Dündar: "Ülke voleybolu adına güzel işler yapıyoruz. Çeyrek fi nale çıktığımız için çok mutluyuz. İlk hedefi mize ulaştık, grupta ilk 4'e girerek. Artık adımızı yarı fi nale yazdırmak için mücadele edeceğiz."

"DÜNYAYA ADIMIZI DUYURDUK"

Naz Aydemir Akyol: "Ülkemizin bu kadar zor günler geçirdiği bu dönemde bu galibiyetle ve çeyrek finalle Türk halkına bir nebze mutluluk yaşatabildiysek ne mutlu bize. Türk voleybolcular olarak her geçen gün daha da büyüyen şekilde dünyaya adımızı duyurmaya devam edeceğiz."