Sultanlar doludizgin

Milletler Ligi'nde Polonya ile karşılaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı rakibini 3-2 yendi. İlk iki maçında Fransa ve Tayland'ı mağlup eden Filenin Sultanları böylece üçte üç yapmış oldu.

HABER MERKEZİ

AKŞAM SPOR

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi'ne üçte üçle giriş yaptı. İlk maçta Fransa'yı 3-1, ikinci maçta da Tayland'ı 3-0'la mağlup eden Filenin Sultanları, dün de Polonya'yı 3-2 yenmeyi başardı. Takımımız diğer maçlara nazaran zorlansa da Polonya'yı 25-21, 18-25, 25-23, 22- 25 ve 15-7'lik setlerle geçti. Özellikle Hande Baladın performansıyla göz doldurdu. 22 sayı üreten Baladın, maçın en skoreri oldu ve "Takım ruhunu yakalamak çok keyifl i. Yeni bir takımız ve her gün daha iyisini yapıyoruz" dedi. Carutasu ise Vargas'ın yerinde iyi bir alternatif oldu. Pekin'de oynanan ilk hafta karşılaşmalarına 3'te 3'le başlayan Filenin Sultanları, dördüncü müsabakasında bugün Türkiye saati ile 14.30'da ev sahibi Çin ile karşılaşacak.

Santarelli: Kalite farkı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Başantrenörü Daniele Santarelli, "Tam takım olarak mücadele etmiyoruz. Bizle birlikte 2-3 takım daha geniş listedeki isimlere şans veriyor. Polonya ise daha tecrübeli ve as kadrosuyla oynadı. Ne kadar kaliteli olduğumuzu da gördük" diye konuştu.