Sultanlar Çin Seddi'ni aştı!

Filenin Sultanları, son Olimpiyat şampiyonunu parkeden sildi. Müthiş bir oyun oynayan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Çin'i set vermeden mağlup etti. Ebrar Karakurt 18 sayıyla yıldızlaştı. Sultanlar, yarın saat 10.25'te İtalya ile karşılaşacak.

AKŞAM

Filenin Sultanları, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ilk maçında son olimpiyat şampiyonu Çin'le karşı karşıya geldi. Maça müthiş bir başlangıç yapan Filenin Sultanları, son şampiyon Çin'i set vermeden 3-0 gibi net bir skorla yendi. Milliler, ilk seti 21-25, ikinci seti 14-25 ve son seti 14- 25 kazandı. Milliler bir sonraki maçta İtalya ile karşı karşıya gelecek. Millilerde Ebrar Karakurt 18 sayıyla yıldızlaşırken, Eda Erdem Dündar 13, Zehra Güneş 11, Hande Baladın 10, Meliha İsmailoğlu 4, Cansu Özbay ise 3 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Ay-Yıldızlılar, olimpiyat oyunlarındaki ikinci maçında yarın İtalya ile karşılaşacak. Mücadele TSİ 10.25'te başlayacak.

Olimpiyatlar'da 25 Temmuz 2021 karnemiz

"ÇOK CESUR OYNADIK"

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Guidetti, "Takımım müthiş maçlar oynayabilecek kapasiteye sahip. Çok cesurduk, elimizden geleni yaptık. Bu tip başlangıçlar önemlidir ama daha da önemlisi böyle devam etmektir" ifadelerini kullandı. Milli sporcumuz Simge Şebnem Aköz, "Turnuvaların ilk günü her zaman zordur. İnanılmaz güzel bir mutluluk bizim için. Çok güzel bir şekilde başladığımız için çok mutluyum. İnşallah böyle devam eder. Durmak yok devam" diye konuştu. Müsabakanın yıldızlarından Ebrar Karakurt ise, "Bu kadar kolay geçmesini beklemiyorduk, son olimpiyat şampiyonu onlar. Top sahamızda yere düşmedi neredeyse. Çok mutluyuz" dedi.

"EN İYİ YAPTIĞIMIZ İŞ VOLEYBOL"

Karşılaşma sonrası Kaptan Eda Erdem Dündar, "Biz takım olarak çok iyi hazırlandık. Zaten anlamışsınızdır. Çin kötü günündeydi belki ama biz bugün çok çok iyiydik her alanda. Kazandığımız için çok mutluyuz. Bu maç bize belki ilerleyen günlerde büyük bir artı olacak. Hayatımızda en iyi yaptığımız işi bulduk ve voleybol oynuyoruz. Yaşamak için voleybola ihtiyacımız var. Neler başarmak istediğimizi biliyoruz. Arkamızda bizi destekleyenler var. Olimpiyattayız ve Çin gibi bir takımı yenerek turnuvaya başlıyoruz. Ancak salondan çıkınca galibiyeti unutup, İtalya'ya odaklanacağız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: "ÇOK DUYGULANDIRDINIZ"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Çin'i 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti. Erdoğan, oyunlar için Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan ve milli sporcuların müsabakalarını takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun aracılığıyla Ay-Yıldızlı takımın kaptanı Eda Erdem Dündar ile görüştü. Başkan Erdoğan, Eda'ya, "Çok duygulandırdınız. Maçı da ilk setten itibaren izledim. Bütün kızlarımıza sevgilerimi iletiyorum. Salı günü inşallah İtalya maçını da izleyeceğim" dedi.

"SONU MADALYA OLSUN"

Olimpiyatları yerinde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı paylaşımda, "Filenin Sultanları olimpiyat ateşini yaktı. Tokyo 2020'ye harika bir başlangıç yapan sporcularımızı kutluyorum. Sonu madalya olsun" ifadelerini kullandı.