Stefan Kuntz'un Ersin Destanoğlu sözleri olay oldu! Ferdi Kadıoğlu detayı da verdi

Stefan Kuntz, Beşiktaş'ın başarılı kalecisi Ersin Destanoğlu'nun milli takıma davet edilmesiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Stefan Kuntz'un Ersin Destanoğlu için “Altay Bayındır sakatlandığı için onu kadromuza dahil ettik” sözlerini kullanması dikkat çekti. Öte yandan Alman teknik direktör, Ferdi Kadıoğlu'nun milli takım tercihiyle ilgili de konuştu. Ferdi Kadıoğlu ile birkaç hafta önce Riva'da görüştüklerini dile getiren Kuntz, oyuncunun mart ayında karar vereceğini belirtti.

Milli Takımımızın teknik direktörü Stefan Kuntz, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki Cebelitarık maçı öncesi TRT Spor'a açıklamalar yaptı. Stefan Kuntz, Ersin Destanoğlu'nun ilk kez A Milli Takım'a davet edilmesiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Ferdi Kadıoğlu konusuna da değinen Kuntz, oyuncuyla geçtiğimiz haftalarda Riva'da görüştüklerini belirterek Ferdi'nin kararını mart ayında vereceğini söyledi.

Stefan Kuntz'un açıklamaları şöyle:

"Cebelitarık maçında öncelikli hedefimiz galibiyet olacak. Kazanmak istiyoruz. Ne kadar gol atabilirsek o kadar atmak istiyoruz.

Bir önceki kadroda 26 kişi açıkladık. Benim ilk kampımdı. Çok oyuncu görmek istedim. Kadro açıklama yaklaşımım 20+3 olur. Takım ruhu için bunun daha doğru olduğuna inanıyorum.

Geçen açıkladığımız kadroda Yusuf Yazıcı ve Serdar Aziz yok. Yusuf ile ve hocasıyla konuştum. Bazen oyuncular tam olarak neden kadroda olmadıklarını anlayabilir. Benim düşünceme göre Yusuf'un takımında oynadığı zaman milli takıma faydalı olacağını düşünüyorum. Takımında son haftalarda fazla süre alamadı. Milli arayı değerlendirip takımdaki yerini geri alıp bize mart ayında daha faydalı olacağını düşünüyorum.

OZAN KABAK KARARI

Bu kadroda 24 kişi açıkladık. Ozan Kabak'ı çıkarmak durumunda kaldık. Bizim de kafamızda bazı çözümler var, şu an 3 stoperimiz var ama insanlar dar kadromuz olduğunu düşünmesin. İhtiyaç olursa çözümler bulabiliriz.

"ERSİN DESTANOĞLU'NU ALTAY'IN SAKATLIĞI OLDUĞU İÇİN ALDIK"

Sinan Bolat ile ilgili kararı kaleci antrenörümüzle verdik. O noktada Sinan'ın ayaklarını daha iyi kullandığını görmüştük. Bu durumda Sinan beklentilerimize cevap verdi ve aramızda. Altay'ın da sakatlığı olduğundan Ersin'i kadromuza dahil ettik.

"KENAN PARMAĞI KIRIK OLMASINA RAĞMEN OYNAMAK İSTEDİ"

Kenan merkez santrafor oynayan bir oyuncu. Ben kendisini çok tutkulu bir oyuncu olarak görüyorum. Parmağı kırıldığında bize milli takım için oynamak istediğini ve Norveç maçında oynadıktan sonra kulübüne dönmek tedavi olmak istediğini söyledi. Bu çok güzel bir yaklaşımdı. Karadağ maçında 1-0 öndeyiz diyelim ve Kenan'ı oyuna aldık. Her şeyini sahada verip, savunma anlamında katkı sağlayacak, ileride fayda verecek bir oyuncu. Takım ruhunu sağlarken de birlikteliği bozmamak da önemliydi.

İRFAN CAN KAHVECİ KARARI

İrfan Can Kahveci konusu ise Vitor Pereira ile konuştum. Görüşmeler neticesinde kararımızı bu yönde oldu. Enes, Cenk Tosun var. Hepsini takip ediyoruz. Enes ile de görüştüm, kapı kimseye kapalı değil. Sonuna kadar açık olacak.

"FERDİ KADIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK"

Birkaç hafta önce Ferdi Kadıoğlu ile Riva'da görüştük. Bundan sonra Mart ayında maçlarımızı olacak. Kendisine anlattık, verimli geçti. Bir daha konuştuk sonra, biraz daha süreye ihtiyacı olduğunu ve Kasım ayında değil ama Mart ayında karar vereceğini söyledi.

Çalhanoğlu, Inter-Milan derbisindeki ikinci penaltıyı da atmalıydı, o zaman Inter kazanabilirdi.

"OYUNCULARIM BASKI YAŞIYOR"

Şu ana kadar çalıştığım bütün Türk oyuncular ülkesi ve milli takımları için oynamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorlar. Tek amaçları var Türk insanını mutlu etmek. Oyuncularımız bu kadar sevginin yanı sıra ailelerden medyadan arkadaşlarından aileden gelen mesajlardan dolayı baskı yaşıyorlar.