Stefan Kuntz'un bu kararına kimse anlam veremedi... 33 maçta 26 gol atan Deniz Undav'ı çağırmadı!

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde 24 Mart Perşembe günü Portekiz'e konuk olacak A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunun açıklanmasının ardından tartışmalar da beraberinde geldi. Teknik direktör Stefan Kuntz'un Belçika'da bu sezon çıktığı 33 maçta 26 gol, 10 asistlik performansıyla takımı Union SG'yi şampiyonluğa götüren gurbetçi futbolcu Deniz Undav'ı, aday kadroya çağırmaması sosyal medyada tepki topladı.

Aksam.com.tr

Katar 2022 yolunda Portekiz ile çok kritik bir maça çıkacak olan A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz'un bir kararı var ki tartışma yarattı. Özellikle Portekiz karşısında gol bölgesinde kimin oynayacağı sorusu merak konusu olurken Kuntz'un Belçika'da harikalar yaratan Deniz Undav'ı kadroya davet etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Ligde çıktığı 31 maçta 25 gol atarak Belçika'yı sallayan ve takımı Union SG'nin 2. sıradaki Club Brugge'ün önünde 8 puan farkla şampiyonluğa koşmasındaki aslan payının sahibi olan Deniz Undav; Burak Yılmaz, Enes Ünal, Umut Bozok ve Serdar Dursun'dan oluşan 4'lü forvet hattında kendisine yer bulamadı.

Küfür skandalıyla gündeme gelmişti, Rıza Çalımbay'ın prensine milli davet!

STEFAN KUNTZ: "DENİZ UNDAV KONUSU ZORLADI"

Aday kadroyu açıklanmasının ardından TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Kuntz, "Enes Ünal'dan başlayalım, herhalde onunla ilgili çok tartışmaya gerek yok. La Liga'da gol krallığı listesinde üst sıralarda olan bir isim. Deniz Undav ve Umut Bozok konusu biraz zorladı. Seçimi Umut'tan yana kullandık. İkisi de golcü oyuncular. Umut Süper Lig'de gol krallığında ikinci sırada. Umut, burada Süper Lig'de oynayan bir isim. Deniz Undav'a kapılarımız kapalı değil. İlerleyen dönemde aramızda olabilir." sözleriyle kararının sebebini açıkladı.

Bu sezon Belçika'da tüm kulvarlarda 33 maça çıkan Undav, 26 gol ve 10 asiste imza atarken; devre arası İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion'a sezon sonu gitmek kaydıyla 7 milyon euroya transfer oldu. Yeni takımıyla 4.5 yıllık sözleşme imzalayan Deniz Undav, sezonu Belçika ekibinde kiralık olarak tamamlayacak.

Sadık Çiftpınar'ı ağlatan protesto... Direkt soyunma odasına gitti

BRIGHTON: "DENİZ UNDAV'I DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

Oyuncunun transferi hakkında açıklama yapan Brighton'ın menajeri Graham Potter, "2022/23 sezonuna hazırlanırken, gelecek yazdan itibaren onunla çalışmayı gerçekten dört gözle bekliyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 5 milyon euro olan gurbetçi golcü, takımıyla toplamda 62 maça çıktı ve 44 gol atıp, 15 de asist başarısı gösterdi.

Tarihi rekor geliyor! Dev kulüp Uğurcan Çakır transferini bitirdi

İSMİ TRABZONSPOR İLE ANILMIŞTI

Deniz Undav'ın ismi transfer döneminde Trabzonspor ve Sampdoria ile geçmişti.

Golcü futbolcu hakkındaki transfer iddialarına ilişkin o dönem verdiği bir röportajda, "Sezon sonuna kadar Union'da kalacağım. Gerçekten burada kalmayı istiyorum. Çünkü bu takımla güzel şeyler başarabiliriz ki ben de buna odaklandım." ifadelerini kullanmıştı.

Stjepan Tomas'ı yıkan haber! Gelir gelmez sarsıldı