Stefan Kuntz'tan Trabzonsporluları kızdıran Berat Özdemir tespiti

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yayıncı kuruluş beIN SPORTS'ta gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Alman teknik adam Stefan Kuntz, Trabzonspor'un yıldız orta saha oyuncusu Berat Özdemir hakkında, ''Onda ''Problem Çocuk'' sorunu var.'' dedi.

Aksam.com.tr

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un konuğu oldu.

Hem televizyonda hem stadyumda çok maç takip ettiğini söyleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Yavaş yavaş gözlemleme etabını aşıyoruz. Bazı isimler belki martta bünyemize dahil olabilir. Hemen Portekiz maçına hazırlanmamız gerekiyor. Hangi kriterlere göre oyuncu seçiyorsunuz diye sorarsanız, geçmişte kalan bazı performanslar var, güncel performanslar var ve takım ruhuna nasıl adapte olacağını düşünüyorsunuz. Hangi kriterlere göre oyuncu seçtiğimizi sorarsanız, geçmişteki performansları, taktiksel olarak esneklik verip vermemesi... Bunlara göre belirliyoruz... Mart ayında 6 yeni isim, milli takım kadrosuna dahil olabilir." dedi.

KUNTZ'DAN TÜRK FUTBOLUNA TESPİT VE ÖNERİLER

Kuntz açıklamalarında hem A mili takım hem de Türk futbolu hakkında tespitlerine de yer verdi.

Türk futbolu kalite ve lig olarak Avrupa'nın neresinde olduğu sorusuna da değinen Stefan Kuntz, "Genç oyuncuları önerebilirim. Bazen soğukta dışarı çıkmayın diyebilirsiniz, hasta olmasınlar diye. Ben gençlere tavsiyeyle başlamak istiyorum. Mesela Cenk ne kadar şiddetli koşu atıyor, kaç sprint atıyor ve hangi mesafelerde atıyor bunları. Mesela Premier Lig'de, Bundesliga'da. Oyuncular açısından bakıldığında taktik açıdan bir bakış açımız var bizim bir de oyunculara bir bakış açımız var. Eğer 30 şiddetli koşu atacaksın dersen, 20 sprint yapacaksın dersen onu yaptırabilirsin, oyuncular onu yapabilir bir sonraki maçta ama taktik kısım teknik direktöre bağlı. Pas sıklığı, hızı konusuna gelince acaba derinlemesine mi, yoksa sadece yanlara mı yapılıyor bunlar önemli tabii ki zor bir alana pas atmak daha değerli. Nasıl hücum yapmalısınız? Bekleyerek mi, belki topu alıp mı yoksa sürekli pres ve aktif mi oynayacaksınız. Futbolcularla bunu konuşuyoruz. Bu konu bizim için çok önemli. Ekibimle de bu konuyu konuşuyoruz, çünkü mart ayındaki Portekiz maçına çok iyi hazırlanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

BERAT'TA "PROBLEM ÇOCUK" SENDROMU VAR

Alman teknik adam açıklamalarının devamında, milli takımdaki genç oyuncuların performansları hakkında da görüşlerine yer verdi.

Kuntz, Berat Özdemir ile ilgili, "Biraz "Problem Child, problem çocuk" sorunu var. Çok yetenekli olduğunu görebiliyorum ama gelişiminde sıkışmış durumda gözüküyor. Trabzon'daki arkadaşlarımla da görüşüyorum sebebini." dedi.

Stefan Kuntz, daha sonra açıklamalarının devamında A Milli Takımın bir diğer genç ismi Barış Alper yılmaz hakkında açıklamalarda bulundu:

Barış, 2021'de nasıl ilerleme kaydetti ona bakıyoruz. Alt takımlardan gelen oyuncuların milli takım seviyesinde oynaması bizim için önemli. Orada da 12 tane oyuncu var yukarı çıkmayı bekleyen. Odaklandığım konulardan birisi bu.

"TÜRKİYE GENÇLERE DAHA FAZLA PSİKOLOJİK DESTEKTE BULUNMALIYIZ"

Alman teknik adam, açıklamalarının devamında ise Türkiye'deki spor ortamı ile ilgili şunları söyledi:

Problemi bilmek iyi bir şey. Türk milleti ve Türk futbolu açısından baktığımızda, diğer uluslarla karşılaştıramayız. Her ulusun kendine has kimliği vardır. Alman futbolu, 2000'li yılların başında her kulübün bir akademisi olması zorunluluğunu getirerek işe başladı. Almanya'da akademi sahibi 55 kulüp var. Yetenekli gençler kendilerine burada fırsat buluyor. Türkiye'nin de şimdi aynısını yapması gerekiyor diyemem. Bunu yapmak 8-10 yıl süren bir süreç. Psikolojik destek açısından Türkiye'de gençlere daha fazla destek olmalıyız. Antrenmanların hem okullarda hem kulüplerde yapılmasını sağlamak lazım.
Herkes için en iyi teknik direktörleri, en iyi antrenörleri bulmak zorundayız. Futbolcular için iyi öğrenme süreci 12 ile 14 yaş arasındadır. O yaşlarda çok iyi antrenörleri olmalı. Bu konularla ilgili TFF ile bazı paylaşımlarOnPro da bulundum. TFF, Türkiye'nin en iyi kulübü gibi davranması gereken bir kurum. Belki birileri beni arayıp neler söyledin diyecek ama bu benim düşünce tarzım. Hamit Altıntop ile yavaş yavaş yeni bir yapı oluşturmaya başladı ve ben çok iyimserim. Bir şeyler değişecek.