Stefan Kuntz'a Türkiye izin çıktı

Almanya Futbol Federasyonu (DFB), Türkiye ile anlaşması halinde Stefan Kuntz'un sözleşmesini feshedeceğini duyurdu. Ardından, ''Sözleşmeden erken ayrılma olasılığı, iki ülkenin futboldaki dostluğunun simgesidir.'' açıklaması geldi.

AKŞAM

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in ayrılmasının ardından yabancı teknik patron arayışları son aşamaya geldi. İstanbul'a gelip TFF Yönetimi'yle bir görüşme yapan ve daha sonra Almanya'ya dönen Stefan Kuntz'a dün Alman Futbol Federasyonu'ndan izin çıktı.

DFB bu konuda sosyal medya hesabından önce, "Stefan Kuntz'un, Türk Milli Takımı'nın baş antrenörü olarak çalışmayı kabul etmesi halinde, oy birliğiyle sözleşmesinin feshedilmesi kararlaştırıldı." açıklaması yapıldı.

Almanlar hemen ardından, "Stefan Kuntz'un Almanya U21 Milli Takımı'ndaki başarısı ve Türkiye ile olan özel ilişkisi nedeniyle, DFB bir sonraki kariyer adımını engellemek istemiyor. Sözleşmeden erken ayrılma olasılığı, Alman ve Türk futbolu arasındaki dostluğun bir simgesidir." şeklinde ikinci açıklamayı yaptı.

STEFAN KUNTZ'UN YARDIMCISI KENAN KOÇAK

TFF ile 3 yıllık anlaşma imzalaması beklenen Stefan Kuntz, Almanya'da yılda 600 bin euro kazanıyordu. Alman teknik adamın yıllık 1 milyon euro alacağı öğrenildi. TFF, Kuntz'un yardımcılığı için son olarak Hannover'i çalıştıran Kenan Koçak'a teklif yaptı. Güneş'e 10 milyon lira tazminat ödeneceği de iddia edildi. Bu arada TFF, FIFA'nın Dünya Kupası'nı 2 yılda bir oynatma fikrine karşı olduğunu açıkladı.