Stefan Kuntz'a Almanya'dan mesaj var: 6 maçta efsane ol!

Stefan Kuntz için Almanya basınından yeni yorumlar manşete taşındı. Başarılı çalıştırıcı, Ay-Yıldızlı takımın başında çıktığı 4 mücadelede 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Ülkesinde, “Portekiz ve İtalya'yı da geçerse; Kuntz, 6 maçta efsane olacak” yorumu yapıldı.

AKŞAM

Tüm Türkiye, bugünkü Portekiz maçına kilitlendi. Ancak Alman basını da Kuntz sebebiyle bu geceki maçı odağına aldı. "ran.de" sitesi, Alman hocayla ilgili bir incelemeye imza attı.

Haberde şu ifadeler kullanıldı: "Yapılan birçok kötü yorumun aksine Kuntz, Türk Milli Takımı'nı Dünya Kupası için ayakta tuttu. Portekiz ve İtalya güçlü rakipler ama Kuntz onlardan kesinlikle korkmuyor. Portekiz'i geçmesi halinde rakibi büyük ihtimalle İtalya olacak. Bu mücadelenin de kazanılması halinde Türkiye, Stefan Kuntz'la birlikte Katar'a gidecek."

HEP SICAK YAKLAŞIR

Kuntz'un daha önceki, "Kaybedecek bir şeyi olmayanlar tehlikelidir" sözleri hatırlatılırken, "Türkiye'de ona büyük bir sempati duyuluyor. Sadece Milli Takım'da yaptıkları sebebiyle değil. Futbolcu olarak da bir dönem Beşiktaş forması giymişti. O zamanlarda da tribünlerle arası iyiydi. Bugün için de bir şey değişmemiş gibi duruyor. İnsanlara yaklaşım tarzı her zaman çok sıcaktı. Belki de bu sebeple her yerde kendisini sevdiriyor. Çok kısa bir sürede 'Efsane' olabilir. Bunun için Portekiz ve İtalya'yı geçmesi yeterli olacak." denildi.

PEŞİNDEN ÇOK KOŞARLAR

Yapılan haber, şu değerlendirmelerle son buldu:

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kuntz, sürekli olarak uzun vadeli hedeflerden bahsediyor. Elbette bu yaklaşım, son derece gerçekçi. Ancak kişisel olarak bakıldığında Kuntz, Portekiz'le İtalya'yı da geçerse kendi kariyeri adına da büyük bir adım atacak. Eğer Türkiye'yi Dünya Kupası'na götürmeyi başarırsa, sonraki dönemde de işlerin daha da kolaylaşacağı bir sır değil. Sonrasındaki kariyerinde de peşinden birçok kulüp ve ülke milli takımları koşabilir. Stefan Kuntz kariyerini inşa edecek.