Stefan Kuntz, kadroya almadığı oyuncularla ilgili eleştirilere cevap verdi: En önemli kriter performans

A MİLLÎ Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Uluslar C Ligi'nde haziran ayında oynanacak maçlar öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Kuntz, “Benim için önemli olan tek kriter performans. Hangi oyuncular bizim anlayışımıza uyuyor buna bakıyoruz. Büyük takım, küçük takım ya da Avrupa takımları benim için fark etmiyor.” dedi.

AKŞAM

A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Uluslar C Ligi'nde haziran ayında oynanacak maçlar öncesi bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Kuntz, kadroya almadığı Mert Hakan, İrfan Can ve Emre Mor ile ilgili sorulara cevap verdi:

"Karşındakini itham etmeden iletişim kurmak gerekiyor. O nedenle ithamlar ve ifade ediliş biçimleri beni mutlu etmedi. Konuşmak isteyen yöneticiler, basın sorumluları ya da oyuncular varsa, doğru şekilde iletişim kurarak barışçıl bir sonuca varabiliriz. Önemli olan saygıyı kaybetmeden sorunlarımızı konuşabilmek. Orta saha, oldukça alternatifimizin olduğu bir pozisyon. İrfan Can, Emre Mor gibi oyuncular için Milli Takım kapısı açık kalacak. Emre Mor ile iletişim halindeyiz. O yüzden bu tartışmaları genç oyuncular üzerinden sürdürmeyeceğim.

"KAPILAR KİMSEYE KAPALI DEĞİL"

Mert Hakan'a da kapılar kapalı değil. Belli bir istikrarı olduğunu kabul ediyorum. Salih, Orkun, Hakan ve Dorukhan'ın performansının biraz daha yukarıda olduğunu düşündük. Aralarında çok küçük farklar oluyor ve bu küçük farklar üstünden karar vermek durumunda oluyoruz. Benim için önemli olan tek kriter performans. Hangi oyuncular bizim anlayışımıza uyuyor buna bakıyoruz. Büyük takım, küçük takım ya da Avrupa takımları benim için fark etmiyor. Önemli olan oyuncuların anlayışımıza uymasıdır. Tercihleri bu doğrultuda yapıyoruz. 8-9 oyuncumuz yurt dışında oynuyor. Milli takım için oyuncu bakarken yurt dışına bakmak çok normal değil mi?"

"TATİL İÇİN VAKTİMİZ OLACAK "

Alman çalıştırıcı, Uluslar Ligi için ise şunları söyledi: "2024 Dünya Kupası'nın sayfasını açıyoruz. Önümüzde 4 maçımız var. Bu karşılaşmalarda genç oyuncuların potansiyellerine bakacağız. Bütün maçları kazanmak için odaklanacağız. Uluslar Ligi üzerinden Avrupa Şampiyonası'na katılmak mümkün olabiliyor. Uzun bir sezonun ardından oyuncularımız için motive olmak kolay olmayacak. Fakat tatil yapmak için de yeterince vaktimiz olacak. Takımı adım adım geliştirip ileriye taşımaya çalışacağız. Futbolda 2026'ya kadar düşünmek çok uzun bir süre. Doğru temeller kurarsak üzerine daha doğru şeyler inşa edebiliriz."

"HAFTANIN 5 GÜNÜ BURADAYIM"

Stefan Kuntz: "Kaç maç izledim bilmiyorum, liste yok. Ancak tahmin ediyorum 40 maç olmuştur. İstanbul'a gelmek benim için bir zorunluluk değil. Bu şehri ve ülkeyi çok sevdiğim için buraya geliyorum. Oyuncuların yüzde 80'i yurt dışında oynuyor ama ben haftanın 5 günü buradayım. Beni stadyumda değil İstanbul'un gezilecek yerlerinde de görebilirsiniz."

"MEHMET VE AMDOUNI İLE İLGİLENİYORUZ"

Stefan Kuntz: "Almanya'dan Schalke'yi ziyaret ettim ve onlarla Mehmet Can Aydın hakkında görüştüm. 3 aylık sakatlık dönemi geçirdiği için milli takımdan affını rica etti. Hazır gelmek istiyor. Zeki Amdouni var ama onu İsviçre A Milli Takımı'na çağırdılar. Biraz zor olacak. Bir de Turgay Gemicibaşı var."

"ÜÇLÜ SAVUNMA İŞE YARAYABİLİYOR"

"Bizim için bu maçlar 4'lüden 3'lü sisteme geçişte belirleyici olacak. Üçlü savunmanın işe yarayabileceğine dair ilk işaretleri görmeye başladık. Bizim bu tarz değişik taktikleri uygulayabilme yeteneğimiz olmalı ki güçlü ekiplere karşı elimizde bir silah olsun."

"MİLLİ TAKIMA İLK KEZ YOGAYI GETİRİYORUZ"

Stefan Kuntz: "Aramıza kayropraktik uzmanları katılacak. Yogayı ilk kez Milli Takım'a getireceğiz. Oyuncular da bundan çok memnun. Zihinsel çalışma için de koçlarla birlikte olacağız. PSG, Real Madrid'e teknik açıdan zayıf olduğu için kaybetmedi. Mental sebeplerden kaybetti. Biz de mental konusunda adımlar atıyoruz. Orkun Kökçü bu sezon 50 maç oynadı. İstediğimiz şey oyuncuların mental olarak burada olmaları. Yogayı devreye bu sebeple sokuyoruz. Mesela gevşetme yogası var. Bazı oyuncularımız uyku problemi yaşıyor. Buralarda yardımcı olmasını hedefliyoruz."