Startta olmak bile altın

“Söylenecek söz kalmadı. Çok fazla ağladım. Ülkemi ve Türk insanını seviyorum. Finalde bayraklarımızı görmek benim için önemli. Kendimi çok üzgün hissediyorum ama onlar için buradayım ve onlar için ayaktayım.”

AKŞAM

Ataköy'deki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metrede final koşma başarısı gösteren sporcumuz Emine Hatun Mechaal'in hikayesi dünya basınında manşetlere taşındı. Hataylı olan ve asrın felaketinde 50'den fazla yakınını kaybeden Emine Hatun için İngiliz Daily Mail, "Startta olmak bile altın madalya kadar değerli" şeklinde yorumladı. Türk sporcunun göğsünde siyah kurdelesi ve tribünde onu destekleyen kırık ayaklı babası ve kardeşinin tezahüratları eşliğinde; göz yaşlarıyla yarışa katıldığını aktaran İngiliz gazetesi, sporcumuzun duygularına da yer verdi.

ÇOK YAKINIMI KAYBETTİM

"Deprem olduğu sırada İspanya'da kamptaydım. Erkek kardeşimden bir telefon geldi. Ağlıyordu ve 'Burada insanlar ölüyor' diyordu. Ailem tehlikedeydi ve nereden yardım alacaklarını bilmiyorlardı. Neyse ki ağır yaralı olsalar da ailem hayattaydı ama diğerleri o kadar şanslı değildi. Çevremden ölen 50 kişi tanıyorum. En iyi arkadaşlarım, en iyi komşularım, en iyi kuzenlerim, koçum, erkek kardeşleri ve annesi. Bir çok kişiden hâlâ haberimiz yok. Öldüler mi bilmiyorum. Tüm bu yaşananlardan sonra start çizgisinde olmak bile benim altın madalyam.

ADIMI ÇAĞIRMALARI GÜÇ VERDİ

Son 3 haftadır yarışlara hiç odaklanamadım. Şehrimde durup, insanlarla birlikte olduğumu göstermem gerekiyordu. İnsanların adımı seslendiğini duydum, bu bana güç verdi. Bacakları kırık olmasına rağmen babam, kardeşim benim için burada. Bu benim için dünyanın en mutlu anı. Onları neredeyse kaybediyordum. Söyleyecek fazla bir şey yok. Çok fazla ağladım. Ülkemi ve Türk insanını seviyorum. Finalde bayrağımızı görmek onlar için önemli. Onları mutlu edecek. Kendimi çok üzgün hissediyorum ama onlar için ayaktayım."

BÜYÜK BİR DRAM

Emine Hatun'un eşi Fas asıllı İspanyol atlet Adel Mechaal de orta mesafe koşucusu. Adel, "4.5 yıl önce eşimle Türkiye'de tanıştım. Şu anda çok büyük bir dram yaşıyorlar. Umarız karanlık haftaları ve aylarca sürecek yeniden yapılanmayı unutmalarına yardımcı olur" diye konuştu