Spor kulüplerinden 15 Temmuz mesajı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kalkıştığı hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti... Spor kulüpleri de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri unutmadı.

15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılına girilirken spor kulüpleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunuyor.

GALATASARAY

Galatasaray Spor Kulübü yaptığı paylaşımda "Hain terör örgütünün, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine karşı, demokrasimizi ve vatanımızın birlik beraberliğini korumak için şehit olan tüm vatandaşlarımızı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

FENERBAHÇE

Fenerbahçe Spor Kulübü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için resmi sitesinden bir mesaj yayımlarken Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Demokrasi ve milli birliğimizin hedef alındığı darbe girişiminin 5. yıl dönümünde, bu hain adımı atanları bir kez daha lanetliyor; vatanımız için canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Kulübü, "15 Temmuz'un yıl dönümünde, sahip olduğumuz en büyük gücün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu tekrar hatırlamalıyız." derken, "Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." paylaşımında bulundu.

TRABZONSPOR

Trabzonspor Kulübü ise hain darbe girişiminde hayatını kaybeden Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in fotoğrafına yer verirken "Fethullahçı Terör Örgütü, beş yıl önce alçakça bir darbe girişiminde bulundu. Milletimizin kahramanca direnişiyle hain emellerine ulaşamadılar. O gün can veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti." sözlerine yer verdi.

BAŞAKŞEHİR

"15 Temmuz, milletimizin istikbal ve istiklal mücadelesinin, bağımsızlık destanının adıdır.

Kahraman şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz."

SİVASSPOR

"15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran tüm şehitlerimizi rahmetle, canlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi minnetle anıyoruz.

15 Temmuz destanımız kutlu olsun."

ALANYASPOR

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz."

GAZİANTEP FK

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyoruz."

ANTALYASPOR

"15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize bir kez daha şifalar dileriz.

Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun!"

KASIMPAŞA

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz."

GÖZTEPE

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyoruz."

ADANA DEMİRSPOR

"15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyor, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diyoruz!"

FATİH KARAGÜMRÜK

"Milletimizin yazdığı diriliş destanının 5. yılında, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, Kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz."

GİRESUNSPOR

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde" Vatanımız için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

HATAYSPOR

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve saygılarımızı sunuyoruz.

Hain terör örgütünü bir kez daha lanetliyoruz."

KAYSERİSPOR

"15 Temmuz hain darbe girişimine karşı dik duran milletimize şükranlarımızı sunuyor; vatanımızın birlik ve beraberliği için şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz."

KONYASPOR

"O karanlık gecede sokaklara dökülerek tanklara tüfeklere meydan okuyan milyonlarca memleket sevdalısının içinden 251'i şehit, 2.196'sı gazi oldu.

Ekmeğini yediği, suyunu içtiği ülkeye ihanet etmeyen kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

ÇAYKUR RİZESPOR

"15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde, ihanete boyun eğmeyen necip milletimize şükranlarımızı sunuyor; demokrasi şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz."

YENİ MALATYASPOR

"15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde, ülkemizi kahramanca savunan aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz."

TFF BAŞKANI NİHAT ÖZDEMİR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesaj şöyle:

"Türkiye, bundan 5 yıl önce 15 Temmuz 2016 günü emsali görülmemiş, alçak bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır.

Hain terör örgütü, o karanlık gecede, milli ordumuza ait silahlarla 251 vatandaşımızı şehit etmiş, Gazi Meclisimize bomba atmış, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkıp dikta rejimini tesis etmek istemiştir.

Bu alçak darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki demokrasi ordumuz tarafından bertaraf edilmiştir.

15 Temmuz'da tüm dünya milletimizin yüksek karakterine bir kez daha tanıklık etmiş, bizlere sahip olduğumuz en büyük gücün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu göstermiştir.

Futbol ailemiz de, demokrasi direnişinde devletimizin yanında yer almış, darbelere karşı durmuştur.

Ülkesine ihanet edenler bir kez daha bilmelidir ki, kahraman milletimizin iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

Kanıyla ve canıyla vatanını koruyarak, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü bizlere miras bırakan kahramanlarımızı unutmadık ve hep kalbimizde yaşatacağız.

Bu vesile ile tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."

TBF BAŞKANI HİDAYET TÜRKOĞLU

"15 Temmuz, genç, yaşlı, kadın, erkek tek vücut olarak; milli birliğimize, bağımsızlığımıza kasteden hainlere karşı demokrasi destanı yazdığımız şanlı bir tarih, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır.

Bundan 5 yıl önce FETÖ'nün alçak darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, milletimizin kahramanca direnişiyle bertaraf edilmiş; meydanlara dökülen milyonlar hiçbir kuvvetin özgürlüğümüze, egemenliğimize zarar veremeyeceğini bir kez daha haykırmıştır.

Bu düşüncelerle, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyorum. Vatanları için can vermiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum."

VOLEYBOL FEDERASYONU

"15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösteren halkımız, demokrasiye kast eden hain bir saldırıyı önlemiştir.

Bu vesile ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bir kez daha tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, şükran ve saygıyla anıyoruz."