Spor Bakanı Kasapoğlu AKŞAM'a konuştu

''Biz salgın sebebiyle olimpiyatların ertelenmesini kayıp olarak değil, ek süre gibi gördük. Gerekli bütün adımları attık. Tüm sporcularımız da çok daha azimli ve inançlı şekilde çalıştı.''

AKŞAM

Orçun ÖZATEŞ

Madalya rekoru kırdığımız Tokyo Olimpiyatları'nın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gazetemiz AKŞAM'a konuştu. Kasapoğlu, "Bilindiği üzere Tokyo 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları, EURO2020 gibi büyük spor organizasyonlarının ertelenmesine neden olan Covid-19 salgını tüm dünyayı sarstı. Ancak olimpiyatların ertelenmesi, pandemi süreci sporcularımızda bir yılgınlığa asla sebep olmadı. Aksine çok daha azimli ve inançlı olmalarına neden oldu. Biz bu ertelenme sürecini bir kayıp olarak değil, ek süre gibi gördük" dedi.

TESİSLERİMİZİ AÇIK TUTTUK

Kasapoğlu, "Bu süreçte sporcularımız tazelenerek, daha çok çalışarak, her dem yeni doğarak yollarına devam etti. Pandemi sürecinde sporcularımızın motivasyonları gayet yüksekti. Bu süreçte sporcularımız, spor camiası, olimpiyat oyunlarında iddialarını en güzel şekilde ortaya koymak için hem fiziksel hem de psikolojik anlamda hazırlandılar. Bakanlık olarak Covid-19 salgınındaki kapanma sürecinde tesislerimizi, Olimpik ve Paralimpik havuzda yer alan milli sporcuların antrenmanlarına devam edebilmesi için açık tuttuk" açıklamasında bulundu.

ÖZEL İZİNLER ALDILAR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gerekli tüm önlemler alınarak, hijyen koşulları sağlanarak ve sosyal mesafe kuralına uymak kaydıyla, Atıcılık (Trap-skeet), Atletizm, Badminton (açık alan), Binicilik, Golf, Kürek, Kaykay, Kano, Okçuluk, Plaj Voleybolu, Tenis, Yüzme ve Yelken branşlarında milli sporcularımız açık spor tesislerinde antrenmanlarını aksatmadan devam ettirebildiler. Olimpik ve Paralimpik havuzda yer alan milli sporcularımız, aldığımız özel izinlerle sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde de antrenmanlarını yapma imkanı buldular" yorumunu yaptı.

MEYVELERİNİ VERECEK

BAKAN Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda olduğu gibi spordaki altyapımızı, tesisleşme ve insan kaynağıyla farklı noktalara taşıdık. İnanıyorum ki bu çalışmalar, Tokyo'da da görüldüğü gibi önümüzdeki süreçte de meyvelerini verecek" ifadelerini kullandı.

DAHA ÇOK YOL VAR

BAKAN Kasapoğlu, "Tokyo 2020'ye katılan 108 sporcumuzun her biri gönlünü, yüreğini ortaya koydu. Birçok branşta yeni tohumların yeşerdiğini gördük. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. Yürüyecek daha çok yolumuz var" dedi.