Special One İsmail Kartal

Comparisonator'un verilerine göre ilk 8 haftada Jose Mourinho ve İsmail Kartal arasındaki fark yalnızca puan tablosunda değil… Kanarya, Portekizli ile hücum verilerinin neredeyse hepsinde geriye düştü.

AKŞAM SPOR

OZAN KILIÇ

Geçen sezon 99 puanla kaçan şampiyonluğun ardından yeni sezona 'mutlak başarı' parolasıyla hazırlanan ve bu çerçevede dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho'yu takımın başına getiren Fenerbahçe'de işler iyi gitmiyor... Geçen sezon İsmail Kartal ile Süper Lig'in ilk 8 haftasındaki tüm maçlarını 20 gol atıp 3 gol yiyerek kazanan Kanarya; bu sezon ilk 8 haftada 18 gol atıp 7 gol yedi ve 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 17 puan toplayabildi. 8'inci haftayı BAY geçmesi sebebiyle maç eksiği bulunan Sarı-Lacivertliler, bu karşılaşmadan galip ayrılsa da lider Galatasaray'ın 5 puan gerisinde kalacak...

RAKİP CEZA SAHASI BİLİNMEZLİK!

Mourinho'nun takımın başına geçmesinin ardından F.Bahçe'de başta rakip yarı alandaki aktiviteler olmak üzere neredeyse tüm hücum aksiyonlarında gerileme yaşandı. Geçen sezon ilk 8 haftada maç başına şutlar; 16.13'ten 13.75'e geriledi ve isabetli şutlar da 6.5'ten, 5.63'e düştü. Kanarya'nın hücumcuları aynı zamanda top sürmeyi ve topla oynamayı da azalttı. Geçen sezon ilk 8 maçta 30.88 olan dribling ortalaması yüzde 45 düşerek 17.13'e geriledi. Kanarya; bu sezonki maçlarda yüzde 49.9 topa sahip olarak 2014-15'ten beri en düşük verilerini yaşadı.

SAVUNMA İYİCE GERİYE ÇEKİLDİ

Hücum verilerinin neredeyse tamamında Kartal, Mourinho'ya üstünlük sağlarken; defansif rakamlarda Portekizli hocanın farkı az da olsa hissediliyor. Fenerbahçe Mourinho ile yüzde 4.1 artışla; yüzde 56.5 kendi sahasında top kazanım istatistiği yakaladı. Savunmayı daha geride yapan Kanarya'nın kendi ceza sahasında top kazanım oranı da yüzde 7.38'den, 11.88'e yükseldi. Ancak rakip sahada maç başına top kazanımı İsmail Kartal ile 31 iken Mourinho ile 28.63'e düştü. Geçen sezon rakiplerini önde karşılayan Fenerbahçe, bu sezon özellikle skor avantajını sağladığı maçlarda savunmayı iyice geriye çekti.

YARIM SAATE 8 MİLYON EURO

F.Bahçe'de sezon başında yüksek ücretlerle transfer edilen oyuncuların aldıkları kısıtlı süreler dikkat çekti. Alanya'dan 6 milyon euroya transfer edilen Oğuz Aydın 22 dakika sahada kalırken; 2 milyon euroya K.Gümrük'ten gelen sol bek Levent Mercan ise yalnızca 9 dakika süre alabildi.

SÜREKLI AĞLIYORSUNUZ!

Portekizli teknik adam Jose Mourinho, basın toplantılarında 'oynamayan oyuncularla' ilgili gelen sorulara tepki gösterdi: "Sürekli 'Neden İrfan oynamıyor?' diye ağlıyorsunuz! Şimdi de Oğuz'u soruyorsunuz... Maçları kazanmak için sahaya çıkıyoruz ve kadroyu da buna göre belirliyoruz..."