Soruşturma saçmalığı

Yaptığı sevinçle ülkesine duyduğu sevgiyi yansıtan Merih, Avrupa basınında gündem oldu. UEFA, bu hareketi “Uygunsuz davranış” olarak nitelendirerek Milli oyuncu hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

AKŞAM SPOR

LEİPZİG'DE oynanan EURO 2024 Son 16 Turu mücadelesinde 2 gol atarak yıldızlaşan ve Avusturya'yı elememizde büyük rol oynayan Milli oyuncu Merih Demiral, gol sevinciyle gündem oldu. Farklı ülke sporcularının yaptığı gol sevinçlerinin ve davranışlarının sorgulanmadığı bir ortamda Merih'in 'bozkurt' işareti yaparak sevinmesi, tartışma konusu oldu. UEFA, Türk kültürünün simgesi olan 'bozkurt' işaretiyle kendi ülkesine duyduğu sevgiyi yansıtan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Herhangi bir mesaj içermeyen bu hareketle yalnızca Türk olmaktan gurur duyduğunu gösteren Milli oyuncumuza destek mesajları yağdı.

KATİL İSRAİL'DEN SKANDAL YORUM

UEFA'dan yapılan açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir." ifadelerine yer verildi. İsrail basını, Milli futbolcumuz Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretini "Yahudi karşıtı milliyetçi bir hareket. Bozkurtlar bir terör örgütü olarak kabul ediliyor" ifadeleriyle yorumladı.

HASTALIKLI ÇEVRE RAHATSIZ OLDU

MHP Lideri Devlet Bahçeli de Merih Demiral'a destek çıkarak konuyla ilgili algı yapan Avrupa basınına şu şekilde yanıt verdi: "Milli futbolcumuz Merih Demiral evladımızın, gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş, bu suretle farklı arayış ve açıklamaların bahanesi olmuştur. UEFA'nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur. UEFA'nın başlattığı soruşturmayı kınamakla birlikte insanımızın sağduyulu ve soğukkanlı davranması milli bir zarurettir."