Sörloth'tan Trabzonspor'a serbest kalma maddesi yanıtı

Sezonun bitimiyle birlikte tarafların bir araya gelerek yeni bir sözleşmeye imza atmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

Trabzonspor'un sezon başında Crystal Palace'tan 6 milyon Euro satın alma maddesi ile iki yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı Alexander Sörloth, bordo-mavili forma ile adeta patlama yaparak Avrupa'nın gündemine oturmuştu. Norveçli golcü ile yapılan sözleşmede, "9 milyon Euro'ya serbest kalır" maddesini de artık az bulan yönetim, bu rakamı en az 15 milyon Euro yapmak için harekete geçti.

Sörloth'a konuyu açan bordomavili yönetim ilk olarak, "Sezon sonu görüşelim" yanıtını aldı. Ancak Sörloth'un "Trabzonspor'un bana yaptığı katkıyı görmezden gelmem mümkün değil, yeniden anlaşabiliriz. Bu konuda katı değilim" şeklindeki sözleri de yöneticileri sevindirdi.

Sezonun bitimiyle birlikte tarafların bir araya gelerek yeni bir sözleşmeye imza atmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu sezon ligde 23, Türkiye Kupası'nda 6 ve Avrupa Ligi'nde 2 olmak üzere toplam 31 gol atan Sörloth, Premier Lig'i 31 golle kapatan eski takımı Crystal Palace kadar gol kaydetti. İngiliz ekibi ligde 30, kupada ise sadece 1 gol atabildi.

NWAKAEME FİNALİ BEKLİYOR

Trabzonspor'un ligde son oynadığı Konyaspor maçında sakatlık yaşayan Nwakaeme'nin yarın oynanacak Kayserispor maçına yetişmeyeceği öğrenildi. Sakatlığı nedeniyle özel tedavi programı uygulanan yıldız oyuncunun Alanyaspor ile oynanacak olan kupa finaline yetiştirilmeye çalışıldığı kaydedildi.

(Sabah)