Son prova Moldova'yla

EURO 2020 hazırlıkları kapsamında Azerbaycan ve Gine ile karşılaşan A Milli Takım son hazırlık sınavına Moldova karşısında çıkacak. Şenol Güneş, kafasındaki 11'i belirleyecek.

AKŞAM

EURO 2020 hazırlıkları kapsamında Azerbaycan ve Gine ile karşılaşan A Milli Takım son hazırlık sınavına Moldova karşısında çıkacak. Şenol Güneş, kafasındaki 11'i belirleyecek.

A Milli Futbol Takımı, 11 Haziran'da başlayacak EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında bugün Almanya'da Moldova ile karşı karşıya gelecek. Ay-Yıldızlı ekibin kadrosunda bu mücadele öncesinde sakat oyuncu bulunmuyor. Milliler, Moldova mücadelesiyle 2021 yılındaki altıncı maçına çıkacak. Bu yıl oynadığı 5 maçta 3 galibiyet alan Milliler, 2 de beraberlik yaşadı. Bu maçlarda 12 gol atan Ay-Yıldızlı ekip, kalesinde ise 6 gol gördü. Milliler, 24 Mart'ta Hollanda ile karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında rakibini 4-2 yenmeyi başardı.

HENÜZ YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİK

Grubun 2. maçını İspanya'da Norveç ile oynayan Türkiye, 3-0 kazandı. Milliler, 3. maçında ise sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Ay-Yıldızlı ekip, Azerbaycan ile oynadığı özel maçı 2-1 kazanırken, Gine ile golsüz berabere kadı. Güneş, kafasındaki 11'i belirleyecek.

592: A Milliler, Moldova maçıyla tarihinde 592. kez sahaya çıkacak. Türkiye, 316'sı resmi, 275'i özel 591 maç oynayıp, 225 galibiyet elde etti, 142 beraberlik ve 224 yenilgi yaşadı.

"HEDEFİM İTALYA"

A Milli Takım'ın Hocası Güneş, "Ayrılan 4 arkadaşımız için karar verirken zorlandık. Moldova maçında daha önce oynamayanlar görev alacak. İtalya maçında en üst seviyedeki takımla olacağız" dedi.

"AKILDA KALIR"

Milli oyuncu Yusuf Yazıcı, "Bu tip turnuvalarda açılış ve fi nal maçları hep akılda kalır. Açılış maçında varız, inşallah fi nal maçında da oluruz. Fransa'da çok geliştim" dedi.

"İDOLÜM BURAK"

Avusturya'da LASK Linz'de forma giyen 18 yaşındaki santrfor Metehan Altunbaş, "Yurt dışında şampiyonluk yaşamak istiyorum. En çok beğendiğim oyuncular Burak Yılmaz ve Lewandowski" diye konuştu.