Son golünü 29 Eylül'de atan Burak Yılmaz'ın LOSC Lille'deki tahtı sallanıyor...

Milli futbolcu Burak Yılmaz, LOSC Lille'de geçtiğimiz sezonki performansından uzak bir görüntü sergilerken takımın gol yükünü çeken Jonathan David, taraftarlar nezdinde yeni gözde haline geldi. 25 yaşındaki futbolcu, Lille'deki toplam gol sayısında da Burak Yılmaz'ı geçmek üzere.

Aksam.com.tr

Geçen sezon 10 yıllık bir aranın ardından yıldızlar karması PSG'ye karşı Fransa Ligue 1'de destansı bir şampiyonluk elde eden Lille'de zaferin mimarlarından Burak Yılmaz'ın krallığı tehlikede. Son golünü 29" Eylül tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi maçında RB Salzburg filelerine havalandıran Burak Yılmaz, ligdeki son golünü ise daha 10 Eylül'de Lorient'e karşı kaydetti.

JONATHAN DAVID, BURAK YILMAZ'IN ENSESİNDE

Sezon başından beri 7 gole imza atan Kanadalı santrafor Jonathan David, sezon başından beri ve aynı zamanda 2021'in başından beri (18 gol) Lille'in en golcü futbolcusu oldu. Buna ek olarak, LOSC Lille'in 9 numarası, iki gol daha attığı takdirde, hâlâ kulüpte faal olarak forma giyen isimler arasında en golcü oyuncu olan Jonathan Bamba'yı yakalamış olacak. Jonathan David'în Burak Yılmaz'ı yakalaması için ise bir gole ihtiyacı var. Geçen yıl taraftarın sevgilisi haline gelen ve golleriyle çok sevilen yıldız futbolcu için bu tablo bir çok şeye gebe.

LILLE'DE FORMA GİYEN EN GOLCÜ FUTBOLCULARIN SIRALAMASI ŞÖYLE:

1. Jonathan Bamba: 134 maçta 22 gol

2. Burak Yılmaz: 45 maçta 21 gol

3. Jonathan David: 63 maçta 20 gol

4. Yusuf Yazıcı: 78 maçta 16 gol

5. Jonathan Ikone: 139 maçta 15 gol

BURAK YILMAZ'A BÜYÜK AYIP

Gol orucuna bir türlü son veremeyen Burak Yılmaz, geçtiğimiz günlerde taraftarın tepkisine uğramıştı. Lille'in sahasında Brest'le 1-1 berabere kaldığı lig maçta, karşılaşmanın 77. dakikasında oyundan alınan Burak Yılmaz'ı taraftarlar ıslıklarken, tecrübeli futbolcu yedek kulübesine gitmeden doğrudan soyunma odasının yolunu tutmuştu.

BURAK YILMAZ İÇİN YOLUN SONU MU?

Geçtiğimiz günlerde Fransız gazeteci Kevin Diaz, milli futbolcu için "Lille'de Burak Yılmaz ile alakalı bir şeylerin bozulduğunu görüyoruz. Transfer penceresinin son günlerinde gitmesine izin vermek daha iyi olurdu. Belki de Christophe Galtier ile Nice'e gitmesine izin vermek gerekiyordu..." açıklamasını yapmıştı.

Burak Yılmaz'ın kulübüyle 30 Haziran 2022 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Yıldız futbolcunun sezon sonu takımdan ayrılması bekleniyor.

Fenerbahçe Beko maçında sinirler gerildi: Başkan Ali Koç, taraftarların üzerine yürüdü!