Son dakika transfer haberi: Sadık Çiftpınar Yeni Malatyaspor'da

Son dakika transfer haberleri… Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'nın kadro dışı bıraktığı Sadık Çiftpınar, sarı-lacivertlilerle olan sözleşmesini feshetti ve eski takımı Yeni Malatyaspor ile 3 yıllık anlaşma sağladı.

Fenerbahçe'nin 2,5 yıl önce 750 bin euro karşılığında büyük umutlarla transfer ettiği ancak beklediği verimi bir türlü alamadığı Sadık Çiftpınar, sarı-lacivertlilerle olan sözleşmesini feshetti.

8 MİLYON TL'LİK ALACAĞINDAN VAZGEÇTİ

Teknik direktör Vitor Pereira'nın kararı doğrultusunda kadro dışı bırakılan 28 yaşındaki stoper, 8 milyon TL'lik alacağından vazgeçti ve Fenerbahçe ile sözleşmesini feshetti. Tecrübeli savunmacı eski takımı Yeni Malatyaspor ile 3 yıllık anlaşma sağladı.

FALETTE'İN LİSANS SORUNU İÇİN FEDAKARLIK YAPMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Sadık Çiftpınar daha önce de Simon Falette'in lisansının çıkarılabilmesi için maaşında 400 bin TL'lik indirime gitmişti.

FENERBAHÇE: ELİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTI

Fenerbahçe, Sadık Çiftpınar'ın takımdan ayrıldığını ve Yeni Malatyaspor'la anlaştığını açıkladı. Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklama şöyle:

2019 yılında Fenerbahçemizin formasını giymeye başlayan, istisnasız her zaman ruhu ve aidiyetiyle formamızın hakkını vermek için mücadele eden, gerek kişiliği gerek özel yaşamı gerekse futbolculuğu ile örnek bir sporcu olan Sadık Çiftpınar ile yollarımız ayrılmıştır. Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile anlaşan Sadık Çiftpınar'a yolun açık olsun diyor; kariyerinin geri kalanında sonsuz başarılar diliyoruz. Çocukluk hayali olan Fenerbahçe forması için her zaman elinden gelenin en iyisini yapan Sadık Çiftpınar'a; Kulübümüz ve kalbi Fenerbahçe ile atan milyonlarca taraftarımız adına ortaya koyduğu tüm fedakârlıklar, sahada formamız için verdiği emek ve hizmetler için teşekkür ediyoruz.

YENİ MALATYASPOR RESMEN DUYURDU

Yeni Malatyaspor'dan yapılan açıklamada, 28 yaşındaki futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtilerek "Yuvana hoş geldin Sadık Çiftpınar." notu paylaşıldı.

2018-2019 sezonunun devre arasında Yeni Malatyaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Sadık, 2,5 sezonda 27 resmi müsabakada forma giydi. Tecrübeli stoper, Aralık 2019'da çapraz bağ sakatlığı ve sonrasındaki bel sorunları nedeniyle uzun süre forma şansı bulamadı.

SADIK ÇİFTPINAR'DAN FENERBAHÇE'YE VEDA MESAJI

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sadık Çiftpınar, "2.5 yıl boyunca onurla, gururla terlettiğim şanlı Fenerbahçe formasına bugün itibari ile yeni hedefler doğrultusunda veda ediyorum. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım hocalarıma, değerli kulüp personellerimize, kader birliği yaptığım takım arkadaşlarıma, hiçbir zaman desteğini üzerimden eksik etmeyen başkanımız Sayın Ali Koç'a, kıymetli yönetim kurulu üyelerimize, ve son olarak ilk günden bugüne kadar beni kendilerinden biri gibi görüp bağrına basan, koşullar ne olursa olsun bana sonsuz destek veren büyük Fenerbahçe taraftarına çok teşekkür ederim. Özlenilen, beklenilen zaferlerin yakın zamanda gelmesi dileğiyle, benden yana olan haklarım helaldir, sizler de hakkınızı helal edin. Sağlıcakla kalın..." diye konuştu.