Son dakika transfer haberi: Fenerbahçe için Lacazette ve Alexis Sanchez iddiası

Son dakika Fenerbahçe haberleri… Yeni sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de taraftarlar merakla forvet takviyesini beklemeye geçti. Sarı-Lacivertliler bir süredir gündeminde tuttuğu Sörloth'u Sociedad'a kaptırınca dünyaca ünlü iki yıldızla temasa geçti. Bu isimlerden biri Alexandre Lacazette, diğeri Aziz Yıldırım'ın 11 yıl önce transferi için uğraş verdiği Alexis Sanchez. İşte detaylar…

Yeni sezon takviyeleri için çalışmalarına son sürat devam eden Fenerbahçe'de son dakika transfer gelişmesi yaşanıyor.

Alexander Sörloth'u Real Sociedad'a kaptıran Fenerbahçe'de taraftarlar merakla yapılacak forvet transferini bekliyor. Bu bağlamda girişimlerini sürdüren Kanarya'nın hedefinde Alexandre Lacazette ve Alexis Sanchez'in olduğu öne sürüldü.

4 YIL ÖNCE 53 MİLYON EURO ÖDENMİŞTİ

4 yıl önce 53 milyon euro karşılığında Lyon'dan Arsenal'e transfer olan Lacazette, şu an Fenerbahçe'de forma giyen Mesut Özil'in hücumda en iyi anlaştığı isimlerdendi.

31 MAÇTA 13 GOL, 2 ASİSTLE OYNAMIŞTI

Geçen sezon Premier Lig'de 31 maçta forma giyen 30 yaşındaki Fransız yıldız, 13 gol atıp 2 de asist yapmıştı. Sezon öncesi koronavirüse yakalanan Lacazette, ilk iki haftası geride kalan ligde gol atamadan iki mağlubiyet alan Arsenal'de antrenmanlara başladı.

YILLIK 12 MİLYON EURO KAZANIYOR

Yılda 12 milyon euro kazanan Lacazette'in Arsenal ile sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek.

ALEXIS BEDELSİZ OLARAK INTER'E GİTMİŞTİ

Yine bir dönem Arsenal'de Mesut Özil'in takım arkadaşı olan Alexis Sanchez ise geride bıraktığımız sezonun başında bedelsiz olarak Inter'in yolunu tutmuştu.

30 MAÇTA 7 GOL, 7 ASİSTLE OYNADI

Inter ile şampiyon tamamlanan sezonda 30 maçta forma giyen Alexis, 7 gol atıp 7 de asist yaptı. Yılda 7 milyon Euro kazanan 32 yaşındaki yıldız futbolcunun takımıyla 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

AZİZ YILDIRIM 11 YIL ÖNCE İSTEMİŞ, ALAMAMIŞTI

Öte yandan 2010 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan ve o dönem Udinese'de forma giyen Alexis Sanchez, yine dönemin başkanı Aziz Yıldırım tarafından transfer edilmek istenmiş ancak oyuncunun yüksek maliyeti sebebiyle transfer gerçekleşmemişti. Aziz Yıldırım, ilerleyen yıllarda bu girişimi bizzat itiraf etmişti.

26 MİLYON EUROYA BARÇA'YA GİTMİŞTİ

Başarılı futbolcu ardından 2011 yılında 26 milyon euro karşılığında Barcelona'nın yolunu tutmuştu.