Son dakika transfer haberi: Cristiano Ronaldo resmen Manchester United'da

Son dakika haberi… Juventus'tan ayrılan ve Manchester City'ye transferi direkten dönen Cristiano Ronaldo, 12 yıl sonra Manchester United'a geri döndü. İngiltere Premier Lig devi, transferi resmen duyurdu.

Juventus'tan ayrılma kararı almasının ardından Manchester City ile görüşen Cristiano Ronaldo, transferinden bir anda vazgeçip eski takımı Manchester United'ın yolunu tuttu. İngiliz devi transferi "Cristiano Ronaldo'nun transferini açıklamaktan mutluluk duyuyoruz" ifadeleriyle duyurdu.

BONSERVİSİ 25 MİLYON EURO

Manchester United'ın transfer için Juventus'a 25 milyon euro bonservis bedeli ödediği belirtiliyor. İngiliz devi, Cristiano Ronaldo ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

FERGUSON İKNA ETTİ

12 yıl sonra Kırmızı Şeytanlar'a dönen Ronaldo'nun bu kararı almasında -babası gibi gördüğü- Sir Alex Ferguson ile yaptığı görüşmenin etkili olduğu belirtildi.

5 BALLON D'OR, 30'DAN FAZLA KUPASI VAR

Ballon d'Or ödülünü 5 kez kazanan Cristiano Ronaldo, 5'i UEFA Şampiyonlar Ligi, 7'si İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde şampiyonluk olmak üzere 30'dan fazla kupa sevinci yaşadı.

MANU'DA 9 KUPA

Portekizli yıldız, Manchester United formasıyla Premier Lig'de 3, Lig Kupası'nda 2, Federasyon Kupası, Community Shield, UEFA Şampiyonlar Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda birer kez şampiyonluk kazandı.

UNITED FORMASIYLA 292 MAÇTA 118 GOL, 69 ASİST

2003 yılında transfer olduğu Manchester United'daki ilk döneminde 6 yıl Kırmızı Şeytanların formasını giyen Cristiano Ronaldo, söz konusu dönemde çıktığı 292 maçta 118 gol, 69 asistlik performans sergilemişti.

SOLSKJAER 'MANU'DA OYNADIĞINIZDA CITY'YE GİTMEZSİNİZ' DEMİŞTİ

Manchester United Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer, Cristiano Ronaldo transferiyle ilgili sorulan soruya "Profesyonel olduğumuzu biliyorum ama Manchester United'da oynadığınızda Manchester City'ye gitmezsiniz. Cristiano ile her zaman çok iyi bir iletişimimiz oldu. Juventus'tan ayrılacaksa haberimiz ve ilgimiz olur" cevabını vermişti.