Son dakika transfer haberi: Ahmet Nur Çebi'den Dorukhan Toköz sözleri

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Transfere de değinen Çebi; Dorukhan Toköz ve Cenk Tosun'la ilgili konuştu. Dorukhan Toköz ile anlaştıklarını ancak oyuncunun menajerinin farklı planlarının olduğunu dile getiren Çebi, Cenk Tosun'la kiralık sözleşme sonrası da devam etmek istediklerini belirtti.

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları şöyle:

"DEVRE ARASINDA ÇOK TRANSFER YAPMAYA SICAK BAKMIYORUM"

"Ara transfer döneminde çok fazla transfer yapmaya sıcak bakmıyorum çünkü genelde takımlarından şans bulamayan futbolcular oluyor.

"CENK TOSUN'U SEZON BAŞINDA DA İSTEMİŞTİK"

Cenk Tosun'u yazın yapmak istiyorduk ama olmamıştı. Kafamdan hiç çıkmadı. Mandzukic gibi isimler yazıldı ama ben popülist yaklaşmamayı prensip edindim. Eskiden yapılan transferler önümüzde problem olarak kaldı.

ABDULLAH AVCI KONUSU

Abdullah Avcı Türk futboluna hizmet eden ve edecek bir simadır. Sayın Abdullah hocaya yapmış olduğu kontratın içindeki farkı ödeyeceğimiz yazıyor. Bunlar hukuksal konulardır ama duygusal konulardır da. Onunla inanıyorum ki bir noktaya geleceğiz.

CENK TOSUN VE DORUKHAN TOKÖZ'E DAİR...

Cenk Tosun'u kiraladık ama onu daha sonrası için de hayal ediyorum. Onunla anlaşıp, yola devam edebileceğimizi hayal ediyorum.

Biz Dorukhan'la anlaştık ama menajerleri araya girerek oyuncunun yurt dışında oynama hayalini öne çıkardılar. Dorukhan'ın önünde kontrat var, istiyorsa imza atar, istemiyorsa atmaz. Zorla güzellik olmaz.

Dorukhan'ın Fenerbahçe'ye transferi tabii ki rahatsız eder ama ücretini artırmam. Kulübümü bu konuma düşürmem. Fenerbahçe'den bana gelmiş bir gelişme yok. Menajeri yurt dışından bahsediyor.

Ya bu ayın sonuna kadar kontrat işini bitireceğiz ya da Dorukhan başka yerde topunu oynamaya devam edecek.

Biz şampiyonluk hedefimizden hiç vazgeçmedik. Çok pahalı oyuncuyla bu iş olmuyor, bunu da Türkiye şu anda yakından takip ediyor.

"BAZI TAKIMLARIN KAPALI FUTBOL OYNAMASI TÜRK FUTBOLUNA YARAR SAĞLAMIYOR"

Bazı takımların kapalı futbol oynaması Türk futboluna çok yarar sağlamıyor. Bir taraftan yayıncı kuruluştan gelirimiz niye düşüyor diyoruz ama baktığımızda da marka değerini yukarı çekecek bir futbol oynanmıyor. Antalyaspor maçı da böyleydi.

Hakemin sert hareketlere taviz verdiğini gördüm. Maç uzadıkça şaşkınlıkla izlemeye başladım çünkü herhangi bir aksiyon almadı. Hakemin koyması gereken tepkiyi koymaması beni rahatsız eden bir konudur.

ALİ ŞAFAK ÖZTÜRK'E CEVAP

Ali Şafak Öztürk başka bir kulübün bayiliğini yapmasın. Ya Antalyaspor'a dönsün ya da hangi kulübe aitse gidip taraftarlık yapsın. Camiamızın adını ağzını almamasını telkin olarak kendisine söyleyebilirim.

"HAKEMLER BEŞİKTAŞ'IN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIRSA TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMAM, YER YERİNDEN OYNAR"

Hakemlerin yaptıkları iş çok önemli ve değerli. Burada mümkün olduğu kadar adaletli ve vicdanlı olmaları gerekiyor. Ligin en iyi futbol oynayan takımı bana göre Beşiktaş. Beşiktaş'ı bu sene şampiyon yapmazlar diyorlar. Bunda iki etmen olabilir; ya TFF ya da hakemler. Hakemler Beşiktaş'ın önünü kesecek bir tavır ortaya koyarlarsa emin olun taş üstünde taş bırakmam, yer yerinden oynar.

"EN DOĞRU YOL SERGEN YALÇIN'LA DEVAM ETMEK"

Beşiktaş için en doğru yol, Sergen hocayla yola devam etmektir. O da konsantrasyonunu tamamen şampiyonluğa odaklamış durumda. Bugünün konusunda konuşacağımız tek şey bu. Bunlar içinde konuşacak son konu, kontrat konusu.

"CENK TOSUN TARTIŞILABİLECEK BİR FUTBOLCU DEĞİL"

Sergen hoca ihtiyaçlarını söylüyor. Cenk Tosun bunlardan bir tanesini karşılayabilecek bir oyuncuydu. Cenk Tosun'la ilgili kimsenin kafasında soru işareti olmaması lazım. Cenk Tosun tartışılabilecek bir futbolcu değil.

HARCAMA LİMİTLERİ KONUSU

Sürekli olarak, özellikle ara transfer döneminde yapılan transferlerin TFF limitlerine uygunsuz olduğu konusunda söylemler var. Biz bunların böyle olup olmadığını bilemeyiz. Biz kendimize baktığımızda her şeyi kuralına göre yürüttüğümüzü düşünüyoruz.

"TFF ÇIKSIN AÇIKLASIN"

Başka kulüplerin bu limitleri bir şekilde deldiği söyleniyor. Ben bu mesajı vermek istedim. Lütfen TFF ve yetkilileri, hangi kulüplerin limitlerinin ne olduğunu, bunların ne kadarının kullanıldığını açıklayın ve hem bizler hem de TFF rahatlasın.

Ben bizimle ilgili olanı açıklarım. Biz limitimizin içinde kaldık ve buna uyum sağlamaya devam ediyoruz. Başka kulüplerin limiti deldiği ifadesinin önüne geçmek gerekiyor.

Beklentilerinizi yerine getirebilecek kişiler var ise seçim gününde tercihinizi onlardan yana kullanabilirsiniz. Bizim de bir motivasyona ihtiyacımız var. Yeniliyoruz, canım yanıyor, adam bize hakaret ediyor. Senin canın yanıyor da, bizimki ne durumda?

BAŞKAN ADAYI OLACAK MI?

Aday olmakla ilgili şartların ne göstereceğini bilmiyorum ama tüzüğün bana tanıdığı süre boyunca başarılı şekilde gitmek istiyorum. Sağlığım, sıhhatim ve ekonomim müsaade ettikçe görevimi sürdürmek istiyorum.

KULÜPLER BİRLİĞİ KONUSU

Kulüpler Birliği başkanlığı tercihim değil. Türk futboluna hizmet bir onurdur. Bir abi modeli ile bize karşı bir teveccüh var ise o görevden kaçmak kolay olmayacak.

(A Spor)