Son dakika transfer haberi: Aaron Boupendza için Hatayspor ile anlaşma sağlandı

Hatayspor'un formda golcüsü Aaron Boupendza'yla ilgili son dakika transfer gelişmesi yaşanıyor. Rus ekibi Krasnodar, Gabonlu forvetin transferi için Hatayspor'la yaptığı görüşmelerde mutlu sona ulaştı. İki ekip 8 milyon euro + bir sonraki satıştan yüzde 20 pay teklifiyle anlaşma sağladı.

8 MİLYON EUROYA ANLAŞMA TAMAM

Hatayspor, Aaron Boupendza'yı Krasnodar'a sattı. İki ekip, 8 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay teklifiyle el sıkıştı. Gabonlu golcü sezon sonunda Rus ekibinin yolunu tutacak.

HATAYSPOR'DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Aaron Boupendza'yı Krasnodar'a sattıklarını resmen açıkladı.

Konuyla ilgili konuşan Lütfü Savaş'ın açıklamaları şöyle:

"Boupendza'yı 8 milyon euroya Krasnodar'a sattık. Futbolcunun bir sonraki satışından da yüzde 20 pay alacağız. Doğal olarak 10 milyon euro sözümüzü tutmuş olduk. Boupendza sezon sonuna kadar bizde kalacak. Krasnodar, Dinamo Kiev, Dinamo Moskova, İtalya'dan 1 takım ve İngiltere'den 2 takım oyuncumuzu takip ediyordu.

"KAMARA DA KISA ZAMANDA 4-5 MİLYON EURO EDECEKTİR"

Yönetim, hocamız ve sportif direktörümüz birlikte çalışıyoruz. Scout ekibimiz var. Devre arasında aldığımız Mohammed Kamara da 4-5 milyon euro edecektir kısa zamanda. Dünyanın birçok yerinde takip ettiğimiz oyuncular var.

Bu futbolcuları yetiştirip dünya futboluna kazandırmak, milli takımımıza oyuncu yetiştirmek için çalışıyoruz. Sistemimizi çoktan kurduk. Yaz sonuna kadar tesislerimizi de bitirmiş olacağız. Biz Türk futboluna renk katmak istiyoruz.

5 yıllık çalışmamızın ürünü olarak buralara geldik. Avrupai şekilde çalışıyoruz. Hiçbir kötü olayın aktörü olmak istemiyoruz. Biz ve arkadaşlarımız da bu amaçla çalışıyoruz."

GOL KRALLIĞI LİSTESİNİN TEPESİNDE

Süper Lig'de bu sezon çıktığı 23 maçta 18 gol atarak gol krallığı sıralamasında açık ara ilk sırada yer alan Boupendza, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de gündemine gelmişti.

BEDELSİZ GELDİ

Hatayspor, Gabonlu golcüyü sezon başında Bordeaux'dan bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı.

GALATASARAY'DAN 10 MİLYON EURO TALEP EDİLMİŞTİ

Bordo-Beyazlı ekip, devre arası transfer döneminde Galatasaray'ın talip olduğu Aaron Boupendza için Sarı-Kırmızılılardan 10 milyon euro talep etmişti.