Son dakika haberi: Galatasaray, Arda Turan'la 1 yıllık yeni sözleşme imzalıyor

Son dakika Galatasaray haberleri… Dün akşam Beşiktaş'ın Sivas'ta 2 puan bırakmasıyla şampiyonluk umudu iyice artan Galatasaray, bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Yüzünü iç transfere çeviren Cimbom, 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı Arda Turan ile opsiyon şartlarını gözetmeksizin 1 yıllık yeni sözleşme imzalama kararı aldı. İşte detaylar…

İç transfere ağırlık veren Galatasaray, Arda Turan ile devam etme kararı aldı.

Kontratındaki 1 yıllık opsiyonun devreye girmesi için Turan'ın lig ve Avrupa'da oynanan maçların yarısında forma giymesi gerekiyordu ancak kaptan bu şartları sağlayamasa da takımda kalacak.

OPSİYONUN DEVREYE GİRMESİ İÇİN...

Futboldan bir süre ayrı kaldıktan sonra sezon başında yuvası Galatasaray'a dönen Arda Turan 1+1 yıllık imza atmıştı. 34 yaşındaki oyuncunun sözleşmesindeki opsiyonun devreye girmesi için lig ve Avrupa'da oynanan maçların yarısından fazlasına ilk 11 başlaması gerekiyor.

KALAN 7 HAFTANIN 3'ÜNDE İLK 11'DE BAŞLAMASI GEREKİYORDU ANCAK...

19 kez 11'de olan Arda'nın, kalan 7 haftada 3 maça daha ihtiyacı bulunuyor ancak tecrübeli oyuncu, artık kulübeden hamle oyuncusu olarak düşünülüyor. Terim onun yerine Feghouli, Kerem ve Onyekuru'ya öncelik veriyor.

1 YILLIK YENİ SÖZLEŞME İMZALANACAK

Arda Turan sezon sonunda ilk 11 şartını (22 maç) karşılayamasa da takımda kalacak. 3 gol, 2 asistle özellikle sezonun ilk yarısında Galatasaray'a önemli katkılar sağlayan tecrübeli futbolcuyla 1 yıllık yeni sözleşme imzalanacağı öğrenildi. Yönetim; teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla uyum içinde olan 34 yaşındaki Arda'dan memnun olduğu için opsiyondaki şarta takılı kalınmayacak.

1+1 YILLIK SÖZLEŞMEYE GÖRE ÜCRETİ 1 MİLYON TL ARTACAK

Arda Turan, 5 Ağustos 2020'de Başkan Mustafa Cengiz ve 2. Başkan Abdurrahim Albayrak'ın yer aldığı törenle 1+1 yıllık sözleşmeye imza atmıştı. Arda ilk yıl için net 4 milyon TL ücret alırken, opsiyon devreye girdiğinde rakamın 5 milyon TL olacağı duyurulmuştu.

MUSTAFA CENGİZ KARARINDAN VAZGEÇTİ

Öte yandan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, günler öncesinden dün için GS TV'de canlı yayına çıkmayı planlamıştı ancak bunu Trabzonspor maçını düşünerek erteledi. Süper Lig'de son haftalara girilirken, takımın konsantrasyonunu bozmak istemeyen Cengiz'in bu yüzden bekleme kararı aldığı belirtildi.

(Sabah)