Son dakika haberi: Anadolu Efes, THY EuroLeague'de Final-Four'a yükseldi

Son dakika haberi... THY Avrupa Ligi (EuroLeague) çeyrek final play-off serisinin 5. maçında Anadolu Efes, İspanyol devi Real Madrid'i 88-83 mağlup ederek seride durumu 3-2'ye getirdi ve Dörtlü Final'e (Final-Four) yükseldi.

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi (EuroLeague) play-off çeyrek final serisi beşinci ve son maçında İspanya'nın Real Madrid takımını ağırladı. Efes, rakibini 88-83 mağlup etti ve adını Final-Four'a (Dörtlü Final) yazdırma başarısını gösterdi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadele saat 19.45'te başladı.

Serinin ilk iki müsabakası Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynandı ve lacivert-beyazlılar parkeden 90-63 ve 91-76'lık skorlarla galip ayrılmıştı. Madrid, serinin üçüncü maçını 80-76, dördüncü mücadeleyi de 82-76 kazanmıştı.

Anadolu Efes'ten EuroLeague'de dördüncü kez Dörtlü Final başarısı

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Anadolu Efes, Singleton ve Micic ile sayı üretirken, rakibine Alocen ve Carroll ile cevap veren Real Madrid ilk periyodu 21-18 üstün geçti.

Ergin Ataman'dan Final-Four yorumu: Şampiyonluk için savaşacağız

İkinci çeyreğe Simon, Singleton ve Micic'in üç sayılık basketleriyle başlayan Anadolu Efes, 14. dakikada skoru lehine çevirdi: 29-27. Ancak daha sonra yaptığı hücumların çoğundan eli boş dönen lacivert-beyazlı takım karşısında Thompkins, Llull ve Laprovittola ile sayı bulan İspanyol ekibi, 18. dakikada durumu 33-39 yaptı. Real Madrid, soyunma odasına da 41-36 önde gitti.

EuroLeague'de Final-Four eşleşmeleri belli oldu

Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan Anadolu Efes, Simon, Beaubois ve Micic'in basketleriyle 23. dakikada 49-44 öne geçti. Periyodun ilk bölümünde sayı üretmekte zorlanan Real Madrid karşısında organize hücumlarla skor bulmaya devam eden lacivert-beyazlı takım, 26. dakikada farkı 12 sayıya (57-45) çıkardı. İspanyol ekibi Llull ve Tompkins'in basketleriyle oyunu dengelemeye çalışırken, Anadolu Efes son çeyreğe 60-57 önde girdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: İkinci şampiyonluğumuzu Anadolu Efes ile alacağız inşallah

Son periyodun ilk bölümünde savunmada zorlanan Anadolu Efes karşısında Fernandez ve Laprovittola ile sayı üreten Real Madrid, 36. dakikada 69-68 öne geçti. Karşılıklı basketlerle devam edilen maçta son dakikaya 80-80 berabere girilirken, Anadolu Efes, Simon'un kaydettiği üç sayılık basketle bitime 38 saniye kala skoru 83-80 yaptı. Kalan sürede serbest atışlardan bulduğu sayılarla rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Anadolu Efes müsabakadan 88-83 galip ayrıldı.

Lacivert-beyazlı takım, bu galibiyetle seriyi 3-2 kazanarak Dörtlü Final'e yükselme başarısı gösterdi.

BAKAN KASAPOĞLU TRİBÜNDE

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da mücadeleyi tribünden takip ederek Anadolu Efes'i bu önemli karşılaşmada yalnız bırakmadı.