Son dakika: Gaziantep FK, Marius Sumudica ile yolları ayırdı

Son dakika haberi: Gaziantep FK, Marius Sumudica ile yolların ayrıldığını açıkladı!

AA

Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK, teknik direktör Marius Sumudica ile yollarını ayırdı.

Kulüpten yapılan açıklamada, yaklaşık 1,5 sezondur teknik direktörlük görevini üstlenen Rumen çalıştırıcı ile karşılıklı anlaşılarak yolların ayrıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Görevde bulunduğu süre boyunca takımımıza olan katkılarından dolayı Sayın Sumudica ve tüm ekibine teşekkürlerimizi iletiyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz." denildi.

AYRILIK ADIM ADIM GELDİ

Gaziantep Futbol Kulübü Marius Sumudica'yı neden gönderdi? İşte yaşanan süreç...

Yönetim ile yapılan yeni sözleşme görüşmeleri hakkında konuşan Sumudica, oldukça sert ifadeler kullandı. Kendisinden indirim istendiğinin altını çizen Sumudica, şu ifadeleri kullanmıştı:

Kulübümün bana daha iyi bir ücretle yeni kontrat teklif ettiği söylendi. Bu doğru değil… Başkanımla dün bir toplantı yaptık. Başkanımız benden maaşımdan yüzde 10 indirim istedi. Bunu kabul edemeyeceğim. Ben oyuncularıma özel maçlar için cebimden 80 bin Euro prim dağıttım. Bunu memnuniyetle verdim. Kendim açıkladım bu primleri… Benim verdiğim primleri başkanımız kulüp içinde istedi. ‘Oyunculara veriyorsun da neden kulübe vermiyorsun' dedi. Bu şekilde devam etmemiz zor. Ben onların teklifine henüz bir cevap vermedim. Odama geldiler. Daha sonra maaşıma zam yapmayı teklif ettiler. Ekibim yabancı, biz Türk değiliz dışarıdan geldik. 80 bin Euro artırıma gittiler daha sonra. Bu 80 bin Euro’yu sekiz kişiye bölmem istendi. Benim maaşım sadece 600 bin Euro… Bütün Türkiye'nin bilmesini istiyorum.

'BENİM BAŞARIMIN ÖDÜLÜ BU MU?'

Bir gazetecinin "Para problem değil diyor ancak bütün konuşmaları parayla ilgili. Prim verdim diyor, kulüp prim vermedi diyor." şeklindeki sorusu üzerine Sumudica, “Takım küme mi düşüyor? Benim yaptıklarım ortada… Benim başarımın ödülü bu mu? Maaşımın yüzde 10 düşürülmesi. Eğer size maaşınızın düşürme teklifi gelseydi siz işinize devam eder miydiniz?” yanıtını vermişti.

'EŞİMİ ARAYACAĞIM, BANA PARA GÖNDERMESİNİ SÖYLEYECEĞİM'

Sumudica, konuşmasının sonunda, “Eşimi arayacağım, bana para göndermesini söyleyeceğim” demesi üzerine bir basın mensubu ‘Şu an parası yok mu?' diye sordu. Sumudica bunun üzerine ise, “Kulübe yardım edeceğim” şeklinde cevap vermişti.