Son dakika: Galatasaray'dan Mesut Özil'i gölgede bırakacak transfer! Anlaşma tamam

Devre arası yaptığı takviyelerle nokta atışı yapan Galatasaray, sezon sonu için de çalışmalarını sürdürüyor. Marcelo Saracchi ile ayrılık kararı alan Cimbom, sol bek için Yairo Moreno'yu kadrosuna katmayı planlarken takımdan ayrılacak bir diğer isim olan Younes Belhanda'nın yerine ise bomba bir transfer iddiası ortaya atıldı. Portekiz basınında çıkan haberlere göre Galatasaray, Brezilyalı 10 numara Otavio ile el sıkıştı. Başarılı futbolcunun, Porto'nun tekliflerini reddetmesinin ardındaki sebebin bu olduğu öne sürüldü.

Devre arasında yaptığı takviyelerle hedefi 12'den vuran Galatasaray, sezon sonunda takımdan ayrılacak olan futbolcuları ve bu oyuncuların yerine gelecek isimleri belirledi. Hatta Portekiz basınından gündeme bomba gibi düşen bir transfer iddiası ortaya atıldı.

İLK YOLCU SARACCHI

Galatasaray, geçen sezon devre arasında Leipzig'den bir buçuk yıllığına kiraladığı Marcelo Saracchi ile sezon sonunda yollarını ayırma kararı aldı.

Alman kulübünün bonservisini 5 milyon Euro olarak belirlediği Uruguaylı için bu rakamı çok bulan sarı-kırmızılılar, alternatif isimleri aramaya şimdiden başladı.

LİSTENİN TEPESİNDE YAIRO MORENO VAR

Galatasaray'ın transfer listesinin ilk sırasında Meksika Ligi'nde forma giyen ve adı daha önce de Aslan ile anılan futbolcu Yairo Moreno var.

Galatasaraylı scoutlar, Leon'da forma giyen Yairo Moreno'yu takip etmeye başladı. Sezon sonunda serbest kalacak olan 25 yaşındaki Kolombiyalı sol bek, 76 maçta attığı 8 gol ve yaptığı 5 asistle dikkat çekiyor.

Sarı-kırmızılılar bu oyuncuya geleceğe yatırım gözüyle bakarken, bonservis ödenmeyecek olmasına da olumlu bakıyorlar.

DİĞER YOLCU BELHANDA

Galatasaray'da sezon başında ayrılacak oyuncular listesinin zirvesinde yer alan isimlerden biri olan Belhanda, o dönemde gelen teklifleri Galatasaray'da kazandığı paranın altında olduğu için reddetmiş, Sarı-Kırmızılı ekipte kalmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından sezon içerisinde de inişli çıkışlı bir performans sergileyen futbolcunun sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

BELHANDA'NIN YERİNE OTAVIO

Ara transfer dönemi bitti ama Galatasaray'ın durmaya niyeti yok. Belhanda'yı göndermeye hazırlanan sarı-kırmızılı ekibin, Otavio da Silva Monteiro'yu kadrosuna katacağı ifade edildi.

Sözleşmesinde 60 milyon euroluk serbest kalma bedeli yazan 10 numaranın, Porto'nun yaptığı sözleşme yenileme teklifini bir kez daha reddetmesi Portekiz'de pek çok iddiayı da beraberinde getirdi. Brezilyalı yıldızın, Premier Lig'den, Serie A'ya, La Liga'dan, Bundesliga'ya kadar birçok takımla anlaştığına dair iddialar ortaya atıldı.

GALATASARAY'LA ANLAŞTI İDDİASI

Bununla birlikte Galatasaray'ın da içinde bulunduğu sürpriz bir dedikodu daha gündeme düştü. O dedikoduya göre Otavio, Galatasaray'la anlaştığı için Porto'nun yeni önerdiği sözleşmeyi kabul etmedi.

PORTO'DAN ALDIĞININ 2 KATI

Portekiz kaynaklı bilgilere göre 26 yaşındaki yıldız, Galatasaray'ın teklifini Porto'da aldığının 2 katını kazanacağı ve oldukça ciddi bonuslar elde edeceği için kabul etti ancak rakamlardan, bonuslardan ya da sözleşme süresinden bahsedilmedi. Şimdi yönetimden gelecek haberler bekleniyor.

(Skorer)