Debuchy transfer edildi mi?

Galatasaray yönetimi yeni sezonda şampiyonluk için kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu sezona güçlü bir kadroyla şampiyonluk için çalışacak olan Galatasaray, transferlerine devam ediyor.

Galatasaray, kabus gibi geçen 2015-2016 sezonundan sonra yeni sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanmaya devam ediyor. Forvet hattına Eren Derdiyok’u transfer eden Galatasaray, sağ bek ve orta saha için transfer çalışmalarına devam ediyor. Premier Lig temsilcisi Arsenal’dan Debuchy’i ve Liverpool’dan da Lucası Leivra için kapıyı çalan Galatasaray yönetimi sıcak saatler yaşıyor. Transfer sezonunun en sıcak saatlerinin yaşandığı şu günlerde Galatasaray için çıkan transfer haberlerini derledik.

Galatasaray'dan çifte transfer atağı: Miguel ve Holzhauser

Galatasaray'dan bir son dakika gelişmesi yaşandı. Sağ bek ve ön liberoya mutlaka takviye talep eden Riekerink, yönetimden Villarreal’in 22 yaşındaki genç savunmacısı Edgar Miguel’i istedi. Galatasaray'da transfer arayışları devam ediyor. Sağ bek ve ön liberoya mutlaka takviye talep eden Riekerink, yönetimden Villarreal’in 22 yaşındaki genç savunmacısı Edgar Miguel’i istedi. Hem sağ bek hem stoper oynayabilen Miguel, daha önce Barcelona ve Sporting Lizbon formalarını da giydi.

Yönetim bu oyuncu için ilk olarak kiralık formülü üzerinde duruyor. Geçen sezondan bu yana Felipe Melo’nun boşluğunu bir türlü dolduramayan Cim Bom’da Leiva transferinin gecikmesinden ötürü en güçlü aday Avusturyalı Raphael Holzhauser... 1.93 boyunda olan ve tekniğiyle ön plana çıkan oyuncu için Austria Wien’in 1.5 milyon Euro bonservis istediği öğrenildi.

Galatasaray'da yeni sağ bek adayı Debuchy

Galatasaray'ın hazırlık maçında Manchester United'dan 5 gol yemesi, teknik direktör Jan Olde Riekerink'in transfer politikasını da revize etmesine neden oldu. Manchaster United maçı sonrasında başkan Dursun Özbek'e bir rapor veren Riekerink, "Sabri ve Linnes ile sağ bek mevkiinde büyük sıkıntı yaşarız" diyerek, sağ bek oyuncu alınmasını istedi. Riekerink'in bu raporu sonrasında sağ bek arayışına giren Sarı-kırmızılılar, Arsenal'ın Fransız beki Mathieu Debuchy'yi kiralamak için girişimlere başladı.

Geçen sezon sakatlık geçirdiği için az sayıda maçta forma giyen 31 yaşındaki Debuchy'nin kiralık olarak transferine Arsenal Menajeri Arsene Wenger'in de onay verdiği ve görüşmenin olumlu yolda ilerlediği öğrenildi.