Son dakika Galatasaray haberleri... Leeds United'da Ezgjan Alioski isyanı: Galatasaray'a nasıl gidersin!

Son dakika Galatasaray haberleri... Marcelo Saracchi ile yollarını ayıracak olan Cimbom, sol bek arayışını sürdürüyor. Sarı-kırmızılılarda listenin en başında ise Leeds United'ın sol beki Ezgjan Alioski var. Galatasaray ile 1999-2000 sezonu UEFA Kupası yarı final eşleşmesinde olaylı iki maç oynayan Leeds United'da taraftarlar, 29 yaşındaki futbolcunun isminin ''düşman'' olarak gördükleri Galatasaray ile anılmasından rahatsız.

Galatasaray'da sol bek transferi listesinin en başında yer alan Ezgjan Alioski'nin transfer ihtimâli İngiltere'de hoş karşılanmadı.

Önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray'ın takviye yapmayı düşündüğü mevkiler arasında sol bek de yer alıyor.

Alman Kulübü RB Leipzig'den bir buçuk yıllığına kiralanan ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Marcelo Saracchi ile kalıcı sözleşme imzalamayı düşünmeyen sarı-kırmızılıların bu bölge için ilk adayı ise Leeds United'dan Ezgjan Alioski.

Goal Türkiye'de yer alan haberde, İngiliz gazeteci Tom Maston, Kuzey Makedonyalı oyuncunun Galatasaray'a olası transferini yorumladı.

Son dakika Galatasaray haberleri... Herkes onun peşinde! Mbaye Diagne'de sıcak gelişme

LEEDS UNITED TARAFTARLARI İKİYE BÖLÜNDÜ

Alioski'nin adının Galatasaray ile anılmasının Leeds United taraftarlarını ikiye böldüğünü vurgulayan Maston, şöyle devam etti:

- "Alioski ve Galatasaray ile ilgili söylentiler birkaç aydır İngiltere'de gündemde yer alıyor. Marcelo Bielsa, oyuncuyla yeni sözleşme imzalama olasılığı hakkında, 'Alioski ve kulüp devam etmeye karar verirse, bu kararı desteklerim.' demişti."

- "Alioski'nin Galatasaray'a katılma ihtimâli ise Leeds United taraftarlarını ikiye böldü. O son yıllarda Elland Road'da bir kahraman hâline geldi, ancak iki kulüp arasında 2000'deki UEFA Kupası yarı finalinde yaşanan şiddet olaylarından dolayı onu eleştiren çok sayıda taraftar var."

HARRY KEWELL SENDROMU

- "Yarı finaldeki ilk maç öncesi İstanbul'da yaşanan olaylar iki Leeds United taraftarının ölümüyle sonuçlanmıştı. Bazı taraftarlar da onu kariyerinin ilerleyen dönemlerinde Galatasaray'da forma giyen, nefret ettikleri Harry Kewell ile karşılaştırdı."

- "O olaylı yarı finalde forma giyen Kewell'ın aksine, Alioski'nin yirmi yıl önce Leeds United ile hiçbir bağlantısı yok ve meydana gelen olayları hatırlamayabilir. Ama ne yazık ki her Leeds taraftarı böyle düşünmüyor."

Burak Elmas: Genel kurulun iradesine hiç kimse ipotek koyamaz, güzel günler yakın

NE OLMUŞTU?

Galatasaray ile Leeds United arasında İstanbul'da oynanan 1999-2000 sezonu UEFA Kupası yarı final maçı öncesi 2 İngiliz taraftarı, Taksim'de yaşanan olaylar neticesinde öldürülmüş, bu olay Leeds United taraftarlarının Galatasaray'a karşı büyük bir nefret beslemesine sebep olmuştu.

GALATASARAY FORMASI YAKIYORLAR

Bazı maçlarda Leeds United taraftarları Galatasaray formaları yakarken Leeds United'ın ezeli rakibi Millwall Kulübünün taraftarları ise Türk bayrağı ve Galatasaray formaları ile ezeli rakiplerini "kızdırıyor."

KARİYERİNDEN NOTLAR

29 yaşındaki oyuncu, İsviçre ekibi Young Boys'un altyapısında futbol eğitimini aldı.

Bir dönem diğer İsviçre ekipleri Lugano ve Schaffhausen takımlarında forma giyen başarılı sol bek, 2017 yılında 2.5 milyon euro karşılığında Leeds United'a transfer oldu.

İngiliz ekibiyle Championship'ten Premier Lig'e yükselme sevinci yaşayan Alioski, bu sezon ligde 33 karşılaşmada iki gol ve iki asistlik performans sergiledi.

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Metin Öztürk, ekibiyle bir araya geldi