Son dakika Fenerbahçe haberi: Mbwana Samatta ile ayrılık kararı alındı

Fenerbahçe, sezon başında Aston Villa'dan 6 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonuyla kiraladığı Mbwana Samatta ile yollarını ayırıyor. Tanzanyalı hücumcu, bonservisi alınır alınmaz satış listesine konulacak. 28 yaşındaki forvetin şimdilik tek talibi ise eski akımı Genk.

Fenerbahçe'de son dakika gelişmesi yaşanıyor. Sarı-Lacivertliler sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği Mbwana Samatta ile yollarını ayırıyor.

BONSERVİSİ ALINIR ALINMAZ SATILACAK

Samatta'dan beklentiler büyüktü ancak performansı büyük hayal kırıklığı yarattı. Fenerbahçe, 28 yaşındaki forvetle yolları ayırma kararı aldı. Yönetim, Samatta'nın bonservisini alır almaz kendisini satış listesine koyacak.

ŞİMDİLİK TEK TALİBİ GENK

Aston Villa'nın ardından Fenerbahçe'de de kötü bir dönem geçiren yıldız futbolcu için şimdilik tek talip eski takımı Genk.

Tanzanyalı oyuncu, 4 yıl formasını giydiği Belçika ekibinde 191 maça çıkmış, 76 gol ve 20 asistlik performansıyla taraftarın sevgilisi haline gelmişti.

MAAŞ SIKINTISI

Genk, geçen sene ocak ayında 10 milyon Euro'ya sattığı eski yıldızını geri almak istiyor ancak Fenerbahçe'nin ödeyeceği 6 milyon euroyu teklif etmeleri pek mümkün görünmüyor. Ayrıca Samatta'nın 2.75 milyon euroluk maaşı da Mavi-Beyazlılar için yüksek.

KİRALIK SEÇENEĞİ DE MASADA

Bu transfer için Genk'in yıldız futbolcuyu da daha düşük bir maaşa ikna etmesi gerekecek. Diğer seçenek ise Samatta'nın eski takımına kiralanması.