Şok iddia; 'Fernandes bizi komaya sokacaktı!'

Kendilerini darp ettikleri iddiasıyla Beşiktaşlı Fernandes'den şikayetçi olan iki genç kız, Fernandes'i suçlayıp hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes'in kendilerini darp ettiklerini öne sürerek, futbolcudan şikayetçi olan iki kadın, HABERTÜRK'e konuştu. Yaşadıkları şiddet karşısında şoka girdiklerini öne süren D.Ç. ve G.Ö., "Fernandes o gece çok alkollüydü. Arkadaşları engellemese bizi komaya sokacaktı. Çılgına dönmüştü. Amacımız karalamak değil yaşadığımız şiddeti ortaya koymak" dedi.

'ÖĞRENCİYİZ'

İki hafta önce iki arkadaş eğlenmek üzere Reina'ya gittiklerini belirten G.Ö., zaman zaman eğlenmek için dışarıya çıktıklarını, bazen gece kulüplerine de gittiklerini kaydetti. Öğrenci olduklarını ve aileleriyle yaşadıklarını söyleyen G.Ö., olay gecesini şöyle anlattı: "Fernandes ile daha önceden tanışmıyorduk. Reina'da arkadaşlarıyla eğleniyordu. Yanlarında iki kız vardı. Onlar locadaydı, aramızda çok yakın bir mesafe vardı. Arkadaşlarıyla diyalog kurduk. Gece 03.00'de başka bir eğlence yerine gittik. 20 dakika kaldık. Onlar çok alkollüydü. Fernandes'le ayrı araçlara bindik. Başka bir yere gideceğimizi sanıyorduk. Kendimizi Fulya'da evinin önünde bulduk. 'Kesinlikle yukarı çıkmayacağız' dedim. Fernandes ise kız arkadaşıyla geldi ve evine çıktı. Arkadaşları bizi eve davet etti. Çok ısrar edince sinirlendim. Güvenlikten taksi istedik. Bize İngilizce olarak 'Bir şeyler içeriz, sonra gidersiniz' dediler. Taksinin ücretini verip, bizi yukarı çıkardılar. Arkadaşımla birbirimize baka kaldık. Amacımız bir şeyler içip çıkmaktı."

'SEVGİLİSİ BAĞIRDI'

Eve çıktığında Fernandes'in kız arkadaşının "Bu evde Fernandes'le birlikte yaşıyorum, onun sevgilisiyim. Ayakkabılarınızı çıkartacaksınız" diye bağırmaya başladığını öne süren G.Ö., şöyle konuştu: "Amacı, kavga çıkartmaktı. Kız arkadaşı ona Portekizce bir şeyler söyledi. Çılgına dönmüştü, yüz ifadesi değişti. Beni sarsmaya başladı. Saçımdan tuttu, kafama yere vurdu. Düştükten sonra tekme de attı. Arkadaşları bıraksa beni ya da arkadaşımı komaya sokacaktı. Çantalarımızı kafamıza atıp bizi kapı dışarı ettiler. Daha sonra uzlaşmak için bizi aradılar. Bu yaptıkları yanına kalmamalı. Şiddete maruz kalan iki kadınız. Hukuki mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Amacımız karalamak değil, sadece yaşadığımız şiddeti ortaya koymak."

D.Ç. ise Fernandes'in kendilerine vurmasını gerektirecek bir şey yapmadıklarını söyleyerek, o gece içki içtiklerini ama çok sarhoş olmadıklarını söyledi. D.Ç. "Az kalsın bizi öldürecekti" dedi.

RAPOR: ZEDELENME VAR

G.Ö.'nün adli muayene raporunda vücudunun bazı bölgelerinde ödem oluştuğu, sağ el parmağında tırnakta zedelenme olduğu ve beyin tomografisi çekildiği, D.Ç.'nin raporunda ise, sağ kolunda, sağ dizinde ve sağ uyluğunda ödem tespit edildiği belirtildi.

İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Portekizli futbolcu Fernandes, "Ünlüyüm diye iftira atıyorlar. Asıl ben şikâyetçiyim" demişti.