Soares bu hafta Beşiktaş'ta

İngiliz basını, transferin birkaç gün içerisinde sonlanacağını yazdı. Daily Mail: “Cedric, Ocak transfer döneminde Beşiktaş için ciddi bir hedef. Rosier'i Nice'e kiralayan Siyah-Beyazlılar, artık 32 yaşındaki bek için çok daha ciddi motivasyona sahip.”

AKŞAM SPOR

DIŞ HABER

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Beşiktaş'ta devre arası transferi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor... Fernando Santos'un ilgisi olduğu bilinen vatandaşı Cedric Soares'in transferinde sona gelindiği iddia edildi. Daily Mail, 32 yaşındaki sağ bekin artık Arsenal için bir alternatif olmadığını ve ayrılmasına izin verilmesinin yakında gerçekleşebileceğini yazdı. Fabrizio Romano ise, "Arsenal'in gidişatıyla ilgili yakın zamanda bir şey yok ancak hafta içinde Soares için bir miktar hareket bekleniyor..." şeklinde görüş paylaştı.

BONSERVİSSİZ AYRILABİLİR

Ada basınından Daily Cannon da transfere ilişkin şunları yazdı: "Anlaşmayı takip eden kaynaklar, imzanın yakın olduğunu öne sürüyor. Cedric'in şimdilik kiralık olarak hareket etmesi ve sezon sonunda bedava transfer yapması mümkün. Cedric, sözleşmesinin son altı ayında olduğu için yabancı bir kulüple yaz transferi için ön sözleşme imzalamakta özgür ancak Beşiktaş, mevcut sağ beki Valentin Rosier'i satın alma opsiyonuyla birlikte OGC Nice'e kiralamayı kabul ettikten sonra Ocak hamlesini tamamlamak için daha fazla motivasyona sahip olabilir."

KARİYER ZİRVESİ SPORTİNG...

Profesyonel futbol hayatına ülkesi Portekiz'in köklü ekiplerinden Sporting'de başlayan Soares, kariyerinin zirvesini de burada gördü. Sporting'deki performansıyla 2015-16'da 7 milyon euroya Southampton'a transfer olan 32 yaşındaki bek; Inter, Fulham ve Arsenal gibi büyük takımların formasını giydi ancak buralarda beklenen performansı gösteremedi. Bu sezon Premier Lig'de hiç süre alamayan Portekizli sağ bek oyuncusu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 62; EFL Cup'ta 3 ve EFL Trophy'de 69 dakika olmak üzere toplamda 134 dakika sahada kaldı.