Sneijder bir efsanedir

Medilcalpark Antalya'nın Faslı yıldızı Aissati, Wesley Sneijder'ı övdü: ''Hollanda'da bizim jenerasyon içinde herkes ona hayrandır. O gerçek bir efsanedir''

Süper Lig'de Medicalpark Antalya'nın başarısının arkasındaki isimlerden biri olan Faslı beyin İsmail Aissati, AKŞAM'a konuştu.

ÖZEL RÖPORTAJ TANER AYYILDIZ

Yeni bir ülkeye adapte olmanın zorluğuna değinen genç yıldız şu açıklamaları yaptı: "Antalya bana Fas'ı çağrıştırıyor. Evim denize çok yakın, hava da daima sıcak. Benim futbol dilimden anlayan bir hocayla (Mehmet Özdilek) çalışıyorum. Devre arasında Rusya'dan teklifler gelmesine rağmen Antalya'dan ayrılmadım. Burayı çok seviyorum.         TÜRKİYE Ligi'nde Pablo Batalla ve Manuel Fernandes'İ beğeniyorum. Ama ligin en iyisi tartışmasız Wesley Sneijder'dır. Hollanda'da bizim jenerasyon içinde Sneijder'a hayranlık duymayan bir futbolcu yoktur. O topla her şeyi yapabilir. Sneijder futbolun gerçek bir efsanesidir. Yetenekleri tartışılmaz bir yıldızdır."

Gençlerin işi çok zor

Hollanda Ligi'nde genç futbolcular daha fazla şans buluyor. Türkiye'de ise gençlerin işi daha zor. Hakemler sertliğe göz yumuyor. Zokora karşısında oynamak çok zor. Hayatta bazen zor kararlar almak gerekiyor. PSV'den Ajax'a giderken bunu yaşadım ama bu kararım fazla tepki çekmedi. Antalya'ya gelmeden önce Amrabat'ı aradım. O hiç 'düşünmeden kabul et' deyince imzayı attım. Hollanda için forma giydim ama milli marş çalarken heyecan duymuyordum. A Milli Takım düzeyinde Fas'ı seçmek benim için kolay bir karar oldu. Üç büyüklerden teklif gelirse kabul eder miyim bilemiyorum! İstanbul'un trafiği beni düşündürüyor. Bana kalırsa Medicalpark Antalya'da 10 sezon kalabilirim.

Diarra: İnat ettim başardım

Sırbistan'da Partizan formasıyla gol krallığı yaşayan Medicalpark Antalya'nın golcüsü Diarra, çok zorlu günlerden sonra kariyerinde bu noktaya ulaştığını söyledi: "Bundan 8 yıl önce Türkiye kariyerim başlayabilirdi. Samsun ve D.Bakır beni beğenmeyip geri gönderdi. Bosna'da çalışma izni alamadım. Portekiz ekibi Beira Mar ile anlaştım. Takım küme düşünce oradan ayrıldım. Bir Sırp menajer beni Partizan'a götürdü. Çok zorlu bir süreçten sonra kariyerimde inat ettim ve başardım.

Türkiye, Sırbistan Ligi'ne göre çok daha zor. Türkler de Sırplar gibi futbola tapıyorlar. Ama bence Kızılyıldız-Partizan derbisi F.Bahçe-G.Saray derbisinden daha ateşli. Transfer teklifi gelince hiç düşünmeden kabul ettim.  Sow ile sadece bizim maçlarda görüştüm."