Shane Larkin'den sonra... Ergin Ataman'dan yılın transferi: Anadolu Efes tozu dumana katacak...

Ergin Ataman Shane Larkin etkisi yaratacak transferler için kolları sıvadı. Anadolu EFes, Ergin Ataman'ın talebi doğrultusunda Shane Larkin gibi iz bırakabilecek iki oyuncuyu kadrosuna kattı. İşte çok konuşulacak transferlerin detayları...

Eurohoops

Ergin Ataman yeni Shane Larkin'lerini istedi, Anadolu Efes de harekete geçti. Bu sezon da THY EuroLeague şampiyonu olan lacivert-beyazlılarda yeni sezon hazırlıkları da başladı. Gelecek sezon da şampiyonluğun en büyük adayı olmak isteyen Ergin Ataman iki yıldızı istedi.

ANADOLU EFES'TEN ERGİN ATAMAN'A SHANE LARKIN JESTİ

Aksam.com.tr'nin Eurohoops'tan aktardığı haberine göre, Türk Havayolları EuroLeague'de 2021-22 sezonunu şampiyon tamamlayarak üst üste 2. EuroLeague şampiyonluğuna ulaşan Anadolu Efes, gelecek sezonun kadro planlamalarına da hızla devam ediyor.

Lacivert-beyazlılar, son 2 sezondur İsrail devi Maccabi Tel Aviv'in formasını terleten 25 yaşındaki Hırvat pivot Ante Zizic ile 2022-23 sezonundan itibaren 2 yıllığına anlaşmaya vardı.

Shane Larkin gibi, yeni yıldızları kadrosuna katmak isteyen Ergin Ataman'ın isteklerini yerine getirmek isteyen Anadolu Efes yönetimi transferde gaza bastı.

ERGİN ATAMAN'IN İSTEDİĞİ BİR İSİM DAHA YOLDA

Aksam.com.tr'nin aktardığı haberin devamında, Anadolu Efes'in Ante Zizic'in yanı sıra, Zalgiris uzun oyuncusu Josh Nebo'yu da kadrosuna katmayı hedeflediği de iddia edildi.

EuroLeague'de sezonun dikkat çeken uzunlarından biri olan Josh Nebo, 2022-23 sezonundan itibaren bir aksilik olmazsa Anadolu Efes formasını giyecek.

ANTE ZIZIC'İN BU SEZONKİ İSTATİSTİKLERİ

3 yıllık NBA serüveninin ardından 2020 yazında Avrupa'ya geri dönen Ante Zizic, 2016-17 sezonunda Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka'nın da formasını giymişti. O sezon EuroLeague'de mücadele eden Darüşşafaka kadrosunun bir parçası olan Zizic, maç başına 9.8 sayı, 4.6 ribaund ve 0.8 blok ortalamalarıyla mücadele etmişti.

2021-22 sezonunda Maccabi Tel Aviv ile EuroLeague'de 28 karşılaşmada süre alan Ante Zizic, maç başına 12.8 sayı, 5.2 ribaund ve 0.8 blok ortalamalarıyla oynadı.