Shane Larkin resmen Türk

A.Efes’in yıldızı Shane Larkin, dün TC kimlik kartını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun elinden aldı. Kasapoğlu, “Rol model bir oyuncu. Ay-Yıldızlı formayı en güzel şekilde temsil edecek” diye konuştu.

AKŞAM

GENÇLİK ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk vatandaşlığına geçen Anadolu Efes’in yıldızı Shane Larkin’i kabul etti. Bakanlık merkezindeki kabulde Larkin’e TC kimlik kartını veren Bakan Kasapoğlu, “Avrupa Ligi’nde üst üste 4 kez en değerli oyuncu seçilmek her babayiğidin harcı değil. İzlenmesi salonda ya da ekranda ayrı keyif veren ender oyunculardan biri. Oyun zekası, çalışkanlığı bunun yanında azmi ve disiplinli karakteriyle rol model bir oyuncu” dedi. Larkin’e milli forma altında başarılar da dileyen Kasapoğlu, “Larkin herkesin teveccühünü kazandı. Basketbolu sevdiren bir kişi olması ayrıca önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla vatandaşlığı tamamlanmış oldu. Bundan sonra milli formayı giymesine engel yok. Ay-Yıldızlı formayı en güzel şekilde, layığıyla taşıyacağına inancımız tam” dedi. Bakan Kasapoğlu ayrıca Larkin’e Ay-Yıldızlı rozet taktı. 

“BURASI BENİM İKİNCİ EVİM”

BAKAN Kasapoğlu’nun konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Larkin, “Böyle bir fırsat yakaladığım için çok mutlu ve gururluyum. Umarım birlikte çok güzel başarılara imza atarız. Burası gerçekten ikinci evim gibi çok benimsediğim bir yer oldu” dedi. Larkin’in tercümanlığını ise Anadolu Efes kaptanı Doğuş Balbay yaptı.