Seyrantepe'de gol düellosu! Galatasaray geriden gelip Adana Demirspor'u devirdi

Galatasaray, Süper Lig'in 37. haftasında sahasında Adana Demirspor'u ağırladı. Mücadeleye hızlı başlayan Mavi Şimşekler, Yunus Akgün'ün golü ile 1-0 öne geçti. Daha sonra skor üstünlüğünü tutamayan Adana Demirspor, Galatasaray'a 3-2 mağlup oldu.

aksam.com.tr / Ajanslar

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Nef Stadyumu'nda Adana Demirspor'u ağırladı. Mücadeleye 9. dakikada Yunus Akgün'ün bulduğu gol ile 1-0 öne geçerek hızlı başlayan Mavi Şimşekler oyun üstünlüğünü koruyamadı.

30. dakikada penaltıdan Bafetimbi Gomis ile eşitliği yakalayan sarı-kırmızılılar 55. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile öne geçti. 63. dakikada da Bafetimbi Gomis ile bir gol daha bularak farkı 2'ye çıkartan Galatasaray iyice oyuna hakim oldu.

67. dakikada Mario Balotelli'nin jeneriklik frikik golü ile 3-2'yi yakalayan Adana Demirspor, maçın kontrolünü sağlayamadı ve mücadeleden 3-2 mağlup ayrıldı. 74. dakikada Bafetimbi Gomis ile bir gol daha bulan sarı-kırmızılılar VAR'a takıldı ve golü geçersiz sayıldı.

TARAFTARDAN FUTBOLCULARA TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar, maç öncesindeki ısınma sırasında sarı-kırmızılı futbolculara tepki gösterdi.

Taraftarlar, ısınmaya çıkan futbolcuları tribünlere çağırdı. Taraftarlar, tribünlere gelerek kendilerini selamlayan futbolcuları, "Aşkımız renklere, sizlere değil." diye protesto etti.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde ismi anons edildiği sırada teknik direktör Domenec Torrent'i de ıslıkladı.

Taraftarlar, Adana Demirspor'da kiralık oynayan Yunus Akgün ile bu takıma transfer olan eski oyuncuları Younes Belhanda'ya ise sevgi gösteresinde bulundu.

YUNUS AKGÜN, GALATASARAY'A KARŞI OYNADIĞI MAÇLARDA 3 GOL ATTI

Adana Demirspor'da Galatasaray'da kiralık olarak oynayan Yunus Akgün, sarı-kırmızılılarla oynanan karşılaşmada 1 gol kaydetti. Yunus, ligin ilk yarısında Adana'daki maçta da 2 gol atmıştı.

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Adana Demirspor'u 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, mücadelenin 9. dakikasında 1-0 geriye düştü. Adana ekibinin golünü sarı-kırmızılılardan kiralık olarak kadrosuna kattığı Yunus Akgün kaydetti. 21 yaşındaki futbolcu attığı golden sonra sevinmedi. Galatasaraylı taraftarlar da genç futbolcuyu alkışladı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Adana'da oynanan ve Adana Demirspor'un 2-0 kazandığı mücadelede de 2 golü Yunus Akgün atmıştı.

Genç futbolcu attığı bu golle bu sezon 8'i lig, 1 Türkiye Kupası olmak üzere toplam gol sayısını 9'a çıkardı.

GALATASARAY 2 MAÇ SONRA KAZANDI

Galatasaray, Adana Demirspor maçıyla Spor Toto Süper Lig'de 2 maç sonra galip geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray evinde mücadele ettiği Adana Demirspor'u 3-2 mağlup etti. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar ligde 2 maç sonra kazandı.

Ligde son olarak Altay'ı mağlup eden Cimbom, daha sonra oynadığı Sivasspor'a 3-2 yenilirken, Medipol Başakşehir ile de 0-0 berabere kalmıştı.

Aslan, böylece Süper Lig'de 2 maç sonra 3 puan aldı.

GALATASARAY - ADANA DEMİRSPOR MAÇINI 35 BİN 500 TARAFTAR İZLEDİ

Galatasaray ile Adana Demirspor arasında Nef Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı tribünlerde 35 bin 500 taraftar takip etti.

Spor Toto Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray evinde Adana Demirspor ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar 1-0 geriye düştüğü maçtan 3-2 galip ayrıldı. Nef Stadyumu'nda oynanan müsabakayı toplam 35 bin 500 sarı-kırmızılı taraftar izledi.

Maça yoğun ilgi gösteren taraftarlar, müsabaka boyunca yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR | İLK YARI

9. dakikada Adana Demirspor 1-0 öne geçti. Vargas'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Yunus Akgün, topu kaleci Muslera'nın solundan ağlara gönderdi.

11. dakikada Balotelli'nin sağ çaprazda ceza sahasına girmeden attığı şık şutta, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

28. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Berkan Kutlu'nun şutunda top ceza sahasında Samet Akaydın'dan dönerken, hakem Sarper Barış Saka bu futbolcunun meşin yuvarlağa elle müdahale ettiğini belirleyerek penaltı noktasını gösterdi. 30'uncu dakikada penaltıyı kullanan Gomis, meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru eşitledi: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 berabere bitti.

MAÇTAN DAKİKALAR | İKİNCİ YARI

51. dakikada Vargas'ın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Balotelli'nin şutunda, meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden auta gitti.

55. dakikada Galatasaray 2-1 öne geçti. Babel'in sağdan ceza sahasına ortasında Kerem Aktürkoğlu'nun altıpasın sol çaprazından yaptığı kafa vuruşunda top, kaleci Muric'e de çarparak filelere gitti.

60. dakikada Halil Dervişoğlu'nun ceza yayının gerisinden çektiği sert şutta, kaleci Muric son anda topu yandan kornere çeldi.

63. dakikada Galatasaray skoru 3-1 yaptı. Sarı-kırmızılı takımın hızlı gelişen atağında soldan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, penaltı noktasına yakın bölgede uygun durumda bulunan Gomis'i gördü. Bu futbolcunun gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

67. dakikada Adana Demirspor farkı 1'e indirdi. Ceza yayının sol tarafından kazanılan serbest atışta topun başına geçen Balotelli, yaptığı şık vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın da uzandığı köşeden ağlara yolladı: 3-2

83. dakikada orta sahadan atılan uzan pasla ceza sahasına giren Balotelli'nin vuruşunda, kaleci Muslera topu çıkartarak gole izin vermedi.

Galatasaray, müsabakadan 3-2 galip ayrıldı.

Stat: Nef

Hakemler: Sarper Barış Saka, Murat Ergin Gözütok, Ali Tuna

Galatasaray: Muslera, Boey, Marcao, Nelsson, Van Aanholt, Pulgar, Berkan Kutlu, Babel (Dk. 87 Feghouli), Halil Dervişoğlu (Dk. 87 Emre Kılınç), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 90 Barış Alper Yılmaz), Gomis (Dk. 87 Mustafa Muhammed)

Adana Demirspor: Muric, Semih Güler, Simon Deli (Dk. 76 Tayyip Talha Sanuç), Samet Akaydın, Alper Uludağ (Dk. 68 Rassoul), Bjarnason, Gökhan İnler (Dk. 68 Dokovic), Yunus Akgün (Dk. 77 Akintola), Belhanda (Dk. 68 Assombalonga), Vargas, Balotelli

Goller: Dk. 9 Yunus Akgün, Dk. 67 Balotelli (Adana Demirspor), Dk. 30 (Penaltıdan) ve 63 Gomis, Dk. 55 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 29 Samet Akaydın, Dk. 82 Assombalonga (Adana Demirspor), Dk. 32 Nelsson, Dk. 66 Berkan Kutlu, Dk. 90+4 Marcao (Galatasaray)