Sergio Ramos, İspanya'nın EURO 2020 kadrosuna alınmadı

İspanya Milli Futbol Takımı'nın EURO 2020 aday kadrosu açıklandı. Kadroda sürpriz bir şekilde Sergio Ramos yer almadı. Real Madrid'den herhangi bir futbolcuya da davet gelmemesi dikkat çekti.

Kararını Ramos'a bizzat aktardığını da belirten Luis Enrique, "Kolay bir karar değildi. Pazar günü kendisine ilettim. Her zaman milli takımda yer aldı ve gelecekte de yer almaya devam edecek. Ama bu zorlu kararı verdik çünkü takım için en iyisini yapmalıyız. Geleceği için tedavi sürecine, iyileşmeye odaklanmasını tavsiye ettim" dedi.

İspanya'nın açıklanan kadrosunda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic), Róber Sánchez (Brighton)

Defans: Jordi Alba (Barcelona), José Luis Gayá (Valencia), Eric García (Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), César Azpilicueta (Chelsea)

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético), Rodrigo (Manchester City), Pedri González (Barcelona), Thiago Alcántara (Liverpool), Koke Resurrección (Alético), Fabián Ruiz (Napoli).

Forvet: Dani Olmo (Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

İspanya, EURO 2020'de E Grubu'nda İsveç, Polonya ve Slovakya ile mücadele edecek.