Sergen Yalçın'dan tepki! ''Bu emek çalma''

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 1-0 kaybedilen Fenerbahçe derbisinin ardından açıklama yaptı. Sergen Yalçın, son dakikada verilen penaltı kararına tepki gösterdi.

FATİH BURAK YILDIRIM

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 1-0 kaybedilen Fenerbahçe derbisinin ardından açıklama yaptı. Sergen Yalçın, son dakikada verilen penaltı kararına tepki gösterdi.

Sergen Yalçın, "İki farklı 45 dakika yorumlayabiliriz. İlk yarıda net 2-3 pozisyonumuz vardı. İkinci yarı rakip daha baskılı, daha aktif oynadı bize karşı. Bireysel hatadan 1-2 pozisyon verdik. Bu pozisyonları normalde vermemeliyiz. Bize yakışmadı. Bazen hatalarla bu pozisyonları verebiliyoruz. Üzgünüz. Kazanmak istedik. Çocuklar iyi mücadele etmeye çalıştılar" dedi.

Yalçın, "Ama... İşin başka bir tarafı var. Bu sene derbilerde Galatasaray, Trabzonspor, içeride Fenerbahçe, dışarıda Fenerbahçe... Yaşanan olayların, başımıza gelen şeylerin hayatın doğal akışına uygun değil. Konuşunca ceza yiyoruz. Ağır da konuşmamak lazım" ifadelerini kullandı.

PENALTI TEPKİSİ

Penaltı pozisyonuna tepki gösteren tecrübeli teknik adam, "Penaltıda pozisyona baktık. Hakem pozisyona 50 metre uzak. Görme ihtimali yok. Hem dışarıda pozisyon, penaltı olma ihtimali yok, ikincisi penaltıyla alakası yok. Penaltıyı o niyetle verdi haydi hakem, VAR'ın devreye girmemesi enteresan. Bir anlam veremiyorum. Ülkedeki futbolun nerede olduğunun göstergesi bunlar. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, sorunları düzeltmeye çalışıyoruz, bu işlerle nasıl başa çıkacağız bilmiyoruz. Beşiktaş olarak çok üzgünüz. Penaltının nerede olduğuna baksınlar. Ceza alanı dışında pozisyon. VAR nasıl devreye girmez. Emek çalma olmuyor bu, emek çalma bu. Böyle maç kazanmanın kimseye faydası olmaz" dedi.

"BİZ BU ŞARTLARDA KUPAYI KAZANAMAYIZ"

Video Yardımcı Hakem (VAR) koltuğunda oturan hakemlerin hata yapmalarını kabul edemediğini dile getiren siyah-beyazlıların teknik direktörü, şunları dile getirdi:

"Oyuncular saha içerisinde pozisyonların penaltı mı, kırmızı mı, sarı kart mı olduğunu biliyorlar. Pozisyonlar karşılığı verilecek cezaları biliyorlar. Bazı pozisyonlarda bizim aleyhimize bu kararlar verilmesini nasıl normal karşılayalım. Bizim zaten şampiyonluk iddiamız yok. Biz bu şartlarda kupayı falan kazanamayız. Öyle bir şansımız olduğunu düşünmüyorum. Bu yönetimlerle bu kararlarla.. Pozisyon hem dışarıda hem penaltı değil. Hakem hata yaptı anlarım ama televizyon başındaki hakemler nasıl hata yapar anlamıyorum. Kare kare seyredip böyle bir yorum yapmak nasıl bir mantık. Bir çıkış yolu bulamıyoruz. Kaybedebiliriz, kazanabiliriz de ama bu sene bütün derbiler başımıza gelenler inanılır gibi değil, ben şoktayım."

"'HAKEMİ YENECEKSİN' CÜMLESİ ESKİ MODA"

Sergen Yalçın, VAR'ın olduğu bir futbol ortamında 'hakemi de yeneceksin' cümlesinin eski moda kaldığını savunarak, "Devre arasında çok büyük para harcamadık. Çok ciddi bir değişim yaşadık devre arası. Ama çok da art niyetli olmamak lazım. Tabii ki Beşiktaş formasının değeri çok büyük. Oyuncuların da ellerinden geleni yaptığını düşünüyorum. Hakemi yeneceksin cümlesi, o eski modaydı. Artık böyle bir moda yok. VAR'ın olduğu bir yerde böyle bir cümle kurulamaz. Masa başında karar veriliyor ve bu bizi ciddi etkiliyor. Art niyetli olmak istemiyorum ama bugünkü penaltı pozisyonunu bir izleyin. Penaltı olup olmadığına bir bakın. Ben kendi adıma bir şey istemiyorum, 'bize verin' diye bir şey demiyorum. Zaten bize de bir şey vermiyorlar. Rakipler kırmız kart yemiyor, penaltı veriliyor böyle pozisyonlarda" diye konuştu.

"BÖYLE ADALETSİZ ŞEKİLDE OLMAMALI"

Son dakikada Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararının 'adaletsiz' olduğunu yineleyen Yalçın, "Gökhan haftalardı oynamıyor. 1-2 hata yaptı. Oyuncu hata yapabilir. Biz oyuncuya niye bu hatayı yaptın diyemeyiz. Sadece bu hatayı nasıl düzelteceğini gösterebiliriz. Hatalar olmasa futbolda gol olmaz zaten. Biz her aman onların yanındayız. Onlarla görüşüyoruz. Bugün kimin kazandığı ve kaybettiğinden ziyade önemli olan son dakikada verilen penaltının çok adaletsiz olması. Böyle adaletsiz şekilde olmamalı" cümlelerine yer verdi.