Sergen Yalçın için olay yorum: Beşiktaş'ın Fatih Terim'i

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor'u 6-0 mağlup ettiği mücadeleyi NTV'de değerlendirdi.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV'deki %100 Futbol programında Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçını yorumladı.

Dilmen'in ilk yarı ve maç sonu açıklamaları şöyle:

- "Büyük keyif aldığım maç oldu. 6 golün dışında en az o kadar pozisyona giren bir Beşiktaş vardı. Rizespor, 3-0'dan sonra Beşiktaş'ın müsaade ettiği kadar gelebildi."

- "Oyuncular sanki taraftar varmış gibi oynuyor. Bunun sebebi Sergen Yalçın'dır. Yönetimin ve Sergen Hoca'nın başarısıdır. Sezon başında bazı tartışmalar oluyordu. Bu takımın sabra ihtiyacı vardı. Geçen yılki teknik adamla devam etmek önemli. Sergen Yalçın tipinde hocaların hedefi vardır, Beşiktaş'ta hocalık yapmak. Alanya'da, Antep'te sürekliliği yoktu."

Sene sanki 2016! 6-0

"FATİH TERİM OLMA İÇGÜDÜSÜ"

- "Elbet bir gün buluşacaklar dedik Beşiktaş'la. Hoca bunu kaybetmek istemez. Anadolu'da kazandığı paradan daha az para kazanıyordur. Beşiktaş'ın Fatih Terim'i olma içgüdüsüyle hareket ediyor. Çoğu akademisyenlerin hocaların bildiğini bilmiyordur ama faydalanıyordur. En önemli özelliği, oyuncuya kabul ettiriyor kendini. Kişiliğinden kaynaklanıyor bu da."

- "Alanya'da, Malatya'da futbolcu Sergen vardı ama Beşiktaş'ta öyle değil. Müthiş de bir sevgi var. Gamsız denilen Sergen'in içinde ne kadar cevherler olduğunu gördük. Hocalığı futbolculuktan daha az seviyor. Ben onu Beşiktaş'ta gördüm. Beşiktaş Yönetimi, Sergen Yalçın'la sözleşmesini uzatsın."

Sergen Yalçın'dan Mandzukic açıklaması: İlgileniyoruz

"HENÜZ N'KOUDOU'YA KATKISINI GÖRMEDİM"

- "Rıdvan, Ersin, Vida yaşına göre maksimumunu oynuyor mu? Evet. Bunun sebebi Sergen Yalçın'dır. Rosier kapalı kutuydu, oturtturdu kadroya. Herkesin kızdığı Necip'ten verim alıyor mu? Alıyor. N'Koudou bana göre hala daha iyi işler yapabilecek kapasitede. Sergen Hoca'nın henüz N'Koudou'ya katkısını görmedim. Bunun sebebi Sergen Hoca olmayabilir."

- "Oğuzhan, 2 senedir bekliyordu. Şimdi yavaş yavaş erdi. Attığı gol, kolay bir gol değil. Mensah, "Nasılsa ben oynuyorum" dedi ama yok, bak Oğuzhan geldi. Atiba gibi oyuncuyu "Benim" diyen hoca, kolay kolay almamazlık yapmaz. Atiba, oyundan çıkardığında geçen maçta yorgunluğunu gösterdi."

Oğuzhan Özyakup: Bu ortam en son şampiyonluk senesinde vardı

"LARIN, BÜYÜK POPOLU, KİLOLU BİR ADAMDI"

- "Larin, geçen sene acayip bir popo, kilolu bir adamdı. Kiralandı. Tebrik ederim Beşiktaş'ı kadroda tuttu. Tebrik ederim Sergen Yalçın'ı, inceltti. Şota harici penaltısız gol kralı çok görmedim."

- "Bu araba bu kadar araba. 200 mü 200, 160 mı 160, neyse onu veriyorlar. Keyif alıyorlar oynamaktan."

Cyle Larin: Bu topu saklayacağım

"FORM TUTTU BEŞİKTAŞ"

- "İki sarı kartlı stoperler Galatasaray öncesi Hatay'a gidiyorsun. Bir avantajı var, lige ara yok. Formu tuttu Beşiktaş'ın. Nasıl oldu? Rıdvan - N'Sakala oynuyor, Oğuzhan - Mensah oynuyor."

- "Necip, mutlu. Bekar bildiğim kadarıyla, "Anne" diyor, "Hoca adaletli dağıtıyor formayı, iyi ki geldi" diyor."

Ajdin Hasic: Lideriz, gol yemiyoruz

"FORMU İYİ AYARLAMASI LAZIM"

- "Form çok uzun süreli olmaz. Bunun üstü yok he Beşiktaşlılar. Buradan sonraki formu çok iyi ayarlaması lazım hocanın. Kötü oynayabileceği maçlar var."

- "Galatasaray, 2 haftadır formsuz, yorgun. Beşiktaş, diri. Welinton bekledi, Vida bekledi. Çok oyuncuyu izledi, sınava soktu Sergen Hoca."

- "Hiçbir direnci olmayan bir Rizespor gördüm. Rize gevşek oynuyor. Rizespor'un bugün 5 puanlı halini konuşabilirdik."

Oğuzhan Özyakup, orkestranın başına geçti

"103 GOLLÜ REKOR KIRILABİLİR"

- "Avrupa'nın en acayip ligi bizim lig. Bulmaca gibiyiz. 10 tane gol olacak maçı göreceğiz yakında. 88/89 sezonda kırılan 103 gollük sezon bu sezon kırılmazsa başka da kırılmaz."

- "Sergen Hoca, yeteneğine bakıyor oyuncunun. Futbol, matematik falan değildir. Sergen, sisteme inanmazdı ama o da inanıyor. Beşiktaş'tan başka yerde de inanmaz sisteme."

- "Beşiktaşlı olsam, transferde bir kaleci isteyebilirdim. Ersin de çok iyi oynuyor 2 haftadır. Ortalama bir kaleci alacaksınız sonra çocuk 10 sene bekleyecek Hayrettin gibi. Bilemiyorum." (Sporx)

Son dakika: Rıdvan Dilmen, Mesut Özil transferini duyurdu