Sergen Yalçın: Arkamızdan hocalarla görüşüldü

Çifte kupalı şampiyon Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, sezonun kısa bir değerlendirmesini yaptı.

Bu sezon Süper Lig kupasını ve Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş'ta başarının en büyük mimarlarından biri olan teknik direktör Sergen Yalçın A Spor'un konuğu oldu.

Kulübe herhangi bir ekonomik zorluk yapmadığını belirten başarılı teknik adam "Kulübü sıkıntıya sokmadık. En büyük başarılı olduğum konu bu. Kulübe para harcatmadım. 2 tane gencecik kaleciyle oynadım. Kulübe 20 yaşında sol bek kazandırdım" dedi. Çektikleri zorluklardan da bahseden Yalçın "Bu kadar sıkıntılı süreçte, ekonomik sorunlar var, pandemi var, lig başlayalı 6 hafta olmuş, eleştiriliyoruz, arkamızdan hocalarla görüşülüyor biliyoruz ama hiçbir açıklama yapmıyoruz. Biz sadece işimize konsantre oluduk ve işimizi yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

'ÇIKIP HER ŞEYİ KONUŞAMIYORSUN'

"Çalışma şartları ve koşulları, her yerde aynı olmuyor. Bu da çok normal bir durum. Yaptığımız işin eleştiri boyutları çok. Yaptığımız işin karşılığı da bu. Başarı ve başarısızlık durumunda sonuçlar farklı. Türkiye'de işin gerçeği bu. Başarı ve başarısızlık, ortası yok. Biz artısını almak istiyorduk. Şimdilik durum iyi. Bu sene doğal olarak problemler yaşadık. Bu kupalar, oyuncuların kazandığı kupalar."

"Çıkıp her şeyi konuşamıyorsun. Yaptığımız iş zor bir iş, her şeyi konuşursan iş farklı bir yere gidiyor. Benim için başarı kriteri çok farklı, ben iki genç kaleciyle oynadım. Benim için başarı kriteri bu. Rıdvan'ı camiaya kazandırmaya çalıştım. Ben kulübe hiçbir şekilde zorluk yaratmaya çalışmadım. Ekonomik bir kadro kurdum. Tarihin en zor sezonunda kadroyu böyle tutmak, genç oyuncuları kullanmak çok önemli. En büyük başarısızlığım da Güven mesela. Onu bir türlü bu işin içine sokamadım."

"Bu sezon, Avrupa'da oynamak için doğru sezon değildi. Şampiyonlar Ligi bileti aldık, keşke almayalım derdik haberimiz olsa. Bir hazırlık sürecimizin olması gerekiyordu. Biz o süreci yaşayamadık ki. Geçen sezon, bizim için doğru sezon değildi. Kimsenin başarı beklediğini de sanmıyorum. PAOK köy takımıymış, bu söylemler çok kullanılıyor. Biz hata yapmadık. Bizlik bir durum yoktu. Hazırlık maçı yapmadan, PAOK maçını oynadın diyorlar. Siz oradan onu biliyorsunuz, biz buradan onu bilmiyoruz."

"Biz de biliriz 200 milyon avroluk takım kurmayı. Biz hem başarılı olmak hem de ekonomiyi korumak zorundayız. Devre arasında bir oyuncu aldık, Cenk de sakatlandı."

"İmza töreninden sonra 'Yandık' dedim. Üstümüzdeki sorumluluğu o an hissettim. 'Biz burada başarılı olmak zorundayız' dedim."