Şenol Güneş'in istifasına yorumcular ne dedi?

A Milli Takım'da Şenol Güneş dönemi resmen sona erdi. Yorumcular ise bu ayrılığın zamanlamasını eleştirdi ve geç kalındığını belirtti.

A Spor yorumcusu Levent Tüzemen, "Geç kalan bir istifa. Ben EURO 2020'den sonra istifa etmesini söylemiştim. TFF doğru bir karar verdi" ifadeleriyle zamanlamanın geç olduğunu belirtti.

NTV yorumcusu Önder Özen, "Bu ruh halinden çıkmanın tek yolu Şenol Güneş'in gidişiydi" ifadelerini kullandı.

A Spor yorumcusu Reha Kapsal ise, "EURO 2020'den sonra hasar tespiti yapıp öyle yola devam edilmeliydi. Bu tespitin doğru yapılmadığını düşünüyorum hem hoca ekibi hem de oyuncular tarafından. Gerekli reaksiyonlar verilmedi ve onun devamında bu sonuç kaçınılmazdı" dedi.

beIN SPORTS yorumcusu Uğur Meleke, "Türkiye A Milli Takımı'nı yönetiyorsanız bilimsel metotlardan yararlanmalısınız. Uluslar Ligi'nde küme düştük. EURO 2020'de çözüm üretemeyen tek ülkeydik. Dünya Kupası Elemeleri'nde son maçlarda tutunabileceğimiz bir durum yoktu" diyerek Güneş'i eleştirdi.

TRT Spor yorumcusu Erdal Hoş ise, "Son süreçte kamuoyunu fazla önemsediğini düşünüyorum hocanın. Saha içine odaklanmak yerine kamuoyunu yönetme konusuna fazla zaman ayırdı" dedi.

beIN SPORTS yorumcusu Raşit Altun, "Hollanda karşısında alınan ağır mağlubiyetin ardından Şenol Hoca'nın ara vermesi gerekiyordu fakat sorun sistemde. TFF'nin başına futbolun içinden birinin gelmesi lazım" ifadelerini kullandı.

beIN SPORTS yorumcusu Olcay Çakır ise, "Beklenen bir ayrılıktı. Ricam şu: Milli Takım Teknik Direktörü olacak kişilerle yüksek meblağlı sözleşmeler yapılmasın. Oyunu okuma noktasında ve medyayı rahatlatabilecek açıklamalar yapabilen bir hoca ile yola devam edilmeli" dedi.