Şenol Güneş: 'Son kararı 1 Haziran'da vereceğiz'

Hazırlık maçında A Milli Takım, Azerbaycan'ı 2-1 yendi. Maçın ardından Teknik Direktör Şenol Güneş karşılaşmayı değerlendirdi.

Euro 2020 hazırlıkları kapsamında Türkiye Milli Takımı, Antalya'da Azerbaycan'la karşılaştı. Milliler 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı Halil Dervişoğlu ve Kaan Ayhan'ın golleriyle mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmada Halil Dervişoğlu, Altay Bayındır, Kerem Aktürkoğlu ve Rıdvan Yılmaz ilk kez kariyerlerinde A Milli Takım formasını giydi.

Galibiyetin ardından Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş mücadeleyi değerlendirdi.

Tecrübeli teknik adam, "Yeni arkadaşlarımızı, oynamayan oyuncularımızı görmek istiyoruz. Bazılarını riske etmek istemiyoruz, bazılarının vereceği reaksiyonu merak ediyoruz. Hatalarımız, eksiklerimiz var ama kazanmak güzeldi. Bazı arkadaşlarımızı dinlendireceğiz. Bu tip maçlarda son durumu 1 Haziran'da açıklayacağız. Birçok oyuncumuzu oynattık. Savunmadaki oyuncularımızı değiştirmek istemedik. Azerbaycan iyi bir takım. Bizi zorladılar. Hatalar yaptık. 224'er galibiyet ve yenilgi varken 225 galibiyet ilk defa galibiyet olarak öne geçtik. Galler ve İsviçre maçları farklı olacak. Biz baya değişiklik yaptık. Pas yüzdesi, bireysel hatalar var, düzelteceğiz" açıkalamalarında bulundu.

"BUNLARI YAŞAYACAK"

Yerini Halil'e bırakan Rıdvan'ın performansının sorulması üzerine Güneş, şunları söyledi:

"Rıdvan genç bir oyuncu, ilk defa milli oldu ve bayağı heyecanlıydı. Rıdvan'ın heyecanı oyuna yansıdı, onu tanıyorum, daha rahat, daha canlı oynayacak. Hem ofansif hem de defansif pozisyonlarda dağınıklığı vardı. Gol de yiyince ileriye aldım, baktım yine olmadı, sanki rüya aleminde gibi gördüm onu. İkinci bir sıkıntı olur da kendi de bir hata yapar kaybederiz, dedim. Gine maçında oynatacağım, o da bunları yaşayacak, heyecanlı. Halil, Kerem için de geçerli. Gidip gelecekler bunu yenecekler. Rıdvan'ı koruma anlamında dışarı aldım. Halil de bunu tecrübesiyle kapattı. Daha önce oynayan oyuncularımızın da hataları vardı ama onlar bunu toparlayabilirler. Rıdvan yeni başlıyor, inşallah daha iyi olacak."