AKŞAM
Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalya maçı öncesi Çizme basınının ilgi odağı oldu. Corriere dello Sport'un tam sayfa röportaj yaptığı Güneş, calciomercato.com'dan da futbol kamuoyuna şu tarihi mesajları verdi: "İtalya ile olan maçı, diğer iki karşılaşmadan farklı değerlendirmek lazım. İtalya büyük ilerleme kaydetti. Genç ve başarılı, harika bir takım. Belki çok iyi oynayıp, kaybederiz, belki de kötü oynayıp kazanırız. Ama gücümüzü göstermek istiyoruz. Kaybedersek dünyanın sonu olmaz. Diğer 2 maç daha çok önem kazanır. Önemli olan iyi futbol oynamak. Genç bir kadromuz var. Bu tür maçları kazandıkça özgüvenimiz artacak.
FIFA sıralamasına bakarsanız, gruptaki tüm rakiplerimiz bizden üstte. Biz de sıralamada büyümek için çalışıyoruz. İtalya diğerlerinden biraz daha güçlü görünüyor. İlginç bir gruptayız. Her şey olabilir. Bunun için ilk maçtan alacağımız sonuç çok önemli. Bir beraberlik veya galibiyet, grupta kafa karışıklığına neden olabilir. Umarım öyle olur. Üç maç da zor olacak. İtalya var ama Galler de iyi takım. Oyuncuları iyi liglerde oynuyor. Sonra da iyi futbol oynayan İsviçre var. Grupta 5-6 puan almak büyük avantaj. Hatta 4 puan bile yetebilir.
"MİLLETİN DUASI, DESTEĞİ BİZİMLE"
Zor olacağının farkındayım. Turnuvadan elenecek olsak bile bunu iyi bir oyunla ve iyi futbolla yapacağız. İyi bir oyun sergilemek istiyoruz. Futbolda iniş çıkışlar olur ama en iyisini yapmak istiyoruz. Büyüleyici ve coşkulu bir takım olmak için bu yola çıktık. Biz bir aileyiz ve bu duyguyu tüm dünyayla paylaşmak istiyoruz. Ülkemizi ve ülkemizin futbolunu tanıtmak, ateşli, cesur ve inançlı bir takım imajı vermek istiyoruz. Grubu geçersek ilk hedefimize ulaşmış olacağız. Sonra daha fazlası olacak. Bu milletin duaları ve destekleri arkamızda. Bunu hissediyoruz ve o duygunun karşılığını vermek istiyoruz."
Güneş, genç bir takım oluşturduklarını ve hedefl erinin 2026 ve 2030 olduğunu belirterek, "Tecrübe kazandıkça, bu turnuvalar için gelişeceğiz. Önümüzde çok olumlu bir 5-10 yıl olduğunu düşünüyorum. Sahadaki sonuçların bunu desteklemesi, bize yardımcı olacak" dedi.
"2020'Yİ İSTERDİM"
Güneş, Corriere dello Sport'ta yer alan tam sayfa röportajında ise şu mesajları verdi: "İyi bir başlangıç yapabilirsek, o zaman daha iyi bir şansımız olacağını düşünüyorum. Bu nedenle İtalya maçını çok önemsiyorum. İtiraf etmem gerekirse bu şampiyonayı 2020'de oynamayı tercih ederdim."