Şenol Güneş gitti, dört aday var!

Türkiye Futbol Federasyonu dün kaosa son verdi... Şenol Güneş'in 832 günlük milli takım serüveni bitti. TFF Yönetimi Okan Buruk, Mustafa Denizli, Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın'dan birini 4 maç için milli takımın başına getirmeyi planlıyor. Görüşmeler başladı. Kısa süre içinde hoca sorunu çözülecek.

AKŞAM

A Milli Takım'da göreve 1 Haziran 2019 tarihinde başlayan Şenol Güneş'in milli takım serüveni 832 günün ardından sona erdi. Türkiye, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 6. maçında Hollanda'ya deplasmanda 6-1'lik skorla mağlup oldu. Tarihe geçen bu yenilginin ardından Teknik Direktör Şenol Güneş'in milli takımdaki geleceği tartışma konusu haline gelmişti. Önceki gün Şenol Güneş ile TFF Başkanı Nihat Özdemir'in yaptığı görüşmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu dün yaptığı açıklamada tecrübeli teknik adamla yolların ayrıldığını duyurdu.

ŞENOL HOCA İSTİFA İLE GİTMEDİ

Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada, "A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı. 69 yaşındaki çalıştırıcının istifa etmediği ve belirlenen tazminat rakamı üzerinden anlaşmaya varıldığı belirtildi. Şenol Güneş'in Hollanda karşısında alınan ağır mağlubiyet sonrası basın toplantısında birden fazla kez 'Gelirken yalvardılar' tabirlerini kullanması, TFF yönetimini rahatsız etmişti. Yönetim, bu açıklamalar sonrası deneyimli çalıştırıcı ile yolları ayırma kararı aldı.

BELÖZOĞLU EKİPTE OLABİLİR

TFF Yönetimi, teknik direktör arayışlarına hız verdi. Yönetimden bazı isimlerin Süper Lig'de görev yapan Mustafa Denizli, Sergen Yalçın ve Abdullah Avcı'dan birini 4 maçlık milli takımın başına getirmeyi düşündüğü öğrenildi. Son olarak Başakşehir'i çalıştıran ve 2019-20 sezonunda takımı şampiyon yapan Okan Buruk da ön plana çıkmış diğer isim. Buruk'un yardımcıları arasında Emre Belözoğlu'nun da yer alması bekleniyor. TFF'nin kısa süre içinde hoca sorunu çözmesi bekleniyor. Dünya Kupası için ekim ayında Norveç ile kritik bir maç yapacağız.

KABUL ETMEDİ

TFF, Alman çalıştırıcı Joachim Löw'e 4 maçlık bir teklif yaptı. 61 yaşındaki çalıştırıcı dinlenmek istediğini belirterek TFF'nin bu teklifi ni geri çevirdi. Bu görüşme sonrası TFF başka adaylara yöneldi.

32 MAÇTA 15 GALİBİYET

Ay-Yıldzlı ekip deneyimli teknik adamın ikinci döneminde toplamda 32 maç oynadı. Bu karşılaşmalarda 15 galibiyet elde eden milli takım, 7 mağlubiyet ve 10 beraberlik elde etti. Milli takım, 25'i resmi, 7'si özel olmak üzere oynadığı toplam 32 maçta, 55 gol atarken, kalesinde ise tam 40 gol gördü.

AKŞAM YAZARLARI NE DEDİ?

KENAN KARCI: "DAHA ÖNCE OLMALIYDI"

Beklenen bir ayrılıktı. Gönül isterdi ki Şenol Hoca gibi tecrübeli ve kariyerli bir hoca bu şekilde ayrılmasın. Ama futbolda bunlar oluyor. Milli Takım açısından Avrupa Şampiyonası sonrası bu değişim yaşanmalıydı. Şenol hoca bu değişimi kendi iradesiyle yapamadı. Haliyle kendisi gitmek durumunda kaldı. Milli takım için hayırlı olsun.

ENGİN VEREL: "GENÇ İSİM GELMELİ..."

Futbolda başarı olduğunda omuzlarda taşınıyorsa başarısızlığın faturası da her yerde olduğu gibi teknik adamlara çıkıyor. Fatih Terim'ler, Şenol Güneş'ler gibi değil genç ve başarılı hocalar yer açılmalı. Yeni bir genç ekip kuracak hocalar var. Milli takım antrenörlüğü ve teknik direktörlüğü çok farklı. Bu göz önünde bulundurulmalı.

AYDIN TÜRKMEN: "BURUK İLK TERCİHİM"

Hoca çok uzun zamandır formsuz. Ve form tutacağına dair de hiçbir işaret yoktu. Son yaptığı açıklamalara baktığımızda kendi demoralize halinin oyunculara yansıdığını da gördük. 4'te 4 yapmalıyız. Bu değişiklik en azından 'yapabiliriz' inancının yeniden yeşermesine katkı verecek. Okan Buruk benim ilk tercihim.

ALEN MARKARYAN: "BU AYRILIK YARARLI..."

Zaten Şenol Hoca ayrılmasaydı büyük baskı altına girecekti. Milli takım açısından Norveç maçında başarılı olması düşünülemezdi. Güneş'in elbette katkıları da var. İtalya maçında bu hezimetin geleceği belliydi. Tek suçlu Şenol Güneş olamaz. Ayrılığın milli takım için yararlı olacağını düşünüyorum. Değişiklikler hep faydalı olmuştur.