''Şenol-Birol-Gol''ün Şenol'u efsane futbolcu Şenol Birol hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Bir dönem Beşiktaş ve Fenerbahçe formalarını terleten eski milli futbolcu, ''Şenol-Birol-Gol'' filminin yıldızı, efsane futbolcu Şenol Birol hayatını kaybetti.

AA

Bir sezonda 34 gol atarak (1962-1963 sezonu) en çok skor üreten Beşiktaşlı oyuncu unvanını elinde bulunduran 86 yaşındaki eski milli futbolcu Şenol Birol, çoklu organ yetmezliği nedeniyle Rize'de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şenol Birol, 8 kez A Milli Takım forması giyip, 3 gol atma başarısı gösterdi.

Başarılı eski futbolcu, forma giydiği Beşiktaş'ta 1, Fenerbahçe'de 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Zonguldak Kilimlispor, Rize Güneşspor, Sarıyer, Beşiktaş, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ve Karşıyaka'da forma giyen Birol, çeşitli takımlarda teknik direktörlük yaptı.

"ŞENOL-BİROL-GOL"

Efsane futbolcu, hayatını anlatan "Şenol-Birol-Gol" isimli filmde aktrist Fatma Girik ve takım arkadaşı Birol Pekel ile başrol oynamıştı.

Birol'un cenazesi, Rize Sahil Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası aile kabristanına defnedilecek.

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyonu, Şenol Birol'un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, vefat eden eski milli futbolcu Şenol Birol için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı taziye mesajında, "Beşiktaş, Fenerbahçe ve milli takımda gösterdiği başarılar ile Türk futbol tarihinde adından söz ettiren futbolcu ve Çaykur Rizespor'un ilk teknik direktörü olan Şenol Birol'un hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Eski milli futbolcu Şenol Birol'a Allah'tan rahmet; ailesi ve tüm futbol camiasına başsağlığı dilerim." ifadelerine yer verdi.